Fria tankar

Tankar och funderingar om det ena och ...

Den politiska cirkusen fortsätter. Varför all denna upptrappning?

Mars 2018 kommer att gå till historien som månaden där risken för krig mellan de forna allierade USA, England och Ryssland blev som störst. Västvärldens kraftansamling att förbereda oss för de enorma konsekvenserna en sådan drabbning utgör är ännu större än  kriget mot f.d. Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien.

1 mars: Putins tal till den Ryska federationen. Presentation av nya ryska förintelsevapen.

4 mars: Dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter Julia utsätts för giftmord i England.

8 mars: Officiella anklagelser mot Ryssland och Putin personligen om mordförsöket på Skripal. Ryssland kräver bevis på giftet och sammarbete i utredningen.

12 mars: Ryssland krävs på svar inom 24 timmar. Ryssland vägrar och anklagar England för att inte respektera vedertagen praxis och internationell rätt. USA hotar att attackera Syrien även utan FN-säkerhetsrådets godkännande. Nikolaj  Glusjkov, rysk affärsman och Putin-kritiker hittas död i sitt hem i London. "...många exilryssar har dött utomlands och speciellt i England."

13 mars: Ryssland hotar att slå tillbaka varje försök att utsätta ryska militärer för fara i Syrien. Trump avskedar den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson och ersätter honom med förre CIA-chefen Mike Pompeo. Gina Haspel befordras till ny CIA-chef, den första kvinnliga.  

14 mars: beslutar Englands premiärminister Theresa May att utvisa 23 ryska diplomater från England

15 mars: England blockerar Rysslands förfrågan i FN-säkerhetsrådet om en omedelbar och civiliserad utredning av Skripal-fallet. USA, Frankrike och Tyskland i ett gemensamt uttalande backar upp England och anklagar Ryssland. Den engelska försvarsministern Gavin Williamson uppmanar Ryssland att "hålla käften och dra."

16 mars: General Igor Konashenkov kallar den engelska försvarsministern för "intellektuell impotent."

17 mars: Ryssland varnar för att USA förbereder kemisk falsk-flagg-attack i Syrien.

18 mars: Putin vinner presidentvalet i Ryssland.

19 mars: EU:s Utrikesrådet enas om ett uttalande där EU uttrycker sin fulla solidaritet med England.

20 mars: Trump gratulerar Putin till segern i det ryska presidentvalet. 

22 mars: Den engelska utrikesministern Boris Johnson upprepade Ian Austins påstående att "Putin kommer att utnyttja Världskuppen[fotboll] på samma sätt som Hitler utnyttjade 1936-års Olympiska Spel."

23 mars: EU:s ambassadör kallas hem från Ryssland. Trump utser John Bolton som den nya nationella säkerhetsrådgivare. Kataloniens avsatte president Carles Puigdemont arresteras i Tyskland för att eventuellts överlämnas till frankisterna i Spanien.

25 mars: Nordkoreas högste ledare Kim Jong-Un besöker Kina i hemlighet. Stannar tills på onsdag.

26 mars: USA beslutar att utvisa 60 ryska diplomater. Flera europeiska länder följer efter.

27 mars: 15 EU-länder däribland Sverige, naturligtvis, beslutar att utvisa ryska diplomater. Även Albanien, Norge och NATO-länderna Kanade och Australien. NATO stänger av 7 ryska NATO-diplomater. EU-kommissionen riskerar att ställas inför förtroendeomröstning.

28 mars: Ryssland anklagar Englands säkerhetstjänster för inblandning i mordet på Skripal och kräver förklaringar. Ryssland utvisar lika många diplomater som USA, NATO och EU. Polen köper amerikanska luftvärnssystemet Patriot för 3,8 miljarder kronor.

29 mars: Den ryska utrikesministerns Lavrovs svar till England, "...möjlig inblandning av engelska underrättelsetjänster i förgiftningen av Skripal." Nordkoreas ledare kommer att möta Sydkoreas motsvarighet någon gång i April.

30 mars: Trumps utspel om ett tillbakadragande av de amerikanska trupperna i Syrien???

30 mars: FN:s säkerhetsrådet sammanträder efter Israels mordet på 16 palestinier och hundratals skadade. 

31: mars: I London genomsöks ett ryska passagerarflygplan i strid med alla gällande internationella regler.

Uppslutningen av Västvärlden är i det närmaste komplett förutom Grekland, Cypern, Schweiz, Österike, Slovenien, Slovakien och Bulgarien. En liten ficka av motstånd mot alla lögner.

Alla andra visar solitaritet med England för "Attacken mot ex-spionen[som] är en del i ett hänsynslöst beteende från Ryssland som utgör ett växande hot mot internationell säkerhet" enligt Australiens premiärminister Malcolm Turnbull.

Varför det är så viktigt att hela EU sluter upp bakom England förklaras även av den svenska utrikesministern Margot Wallström i samma anda som alla andra. Det verkar som om det är inövat vad som skall sägas "Det här är ytterligare en överträdelse från rysk sida av en internationell regelbaserad ordning."

Ibland undrar jag om hon/de förstår vad vi i Västvärlden säger. Hot mot internationell säkerhet, överträdelse av internationell regelbaserad ordning. Något sådant har vi inte fått höra när USA, NATO och EU började bombningarna och invasionen av Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen, Somalia, Syrien, Jemen.

Vad vi ser här är ett koncentrerat försök av de starkaste fraktioner inom det Angloeuropeiska Imperiets styrande eliter att skapa en enad front mot Ryssland. En enad anti-rysk koalition.

Varför detta kommer just nu är en fråga som kan ses ur ett antal händelser som tvingar USA och England att stärka resten av Västvärldens nationer kring Imperiet: Hot- och skrämselpropaganda tvingar inte Nordkorea till underkastelse; Kriget i Syrien går Assads väg; Militärt är kanske NATO inte så starkt längre; Ukraina-experimente går åt helvete; Politiska krafter inom EU som emotsätter sig anti-ryska sanktioner blir allt starkare; Anti-ryska ekonomiska sanktioner verkar slå mer mot EU än Ryssland; Anti-Putin-kampanjen verkar misslyckas och Ryssland framstår som mycket enig mot Imperiet; Västvärldens regimer förstår att Ryssland är ett hot mot dess globala dominans; Englands förminskade roll i EU och internationell sammanhang.

Varför uppfattar Västvärldens regimer Ryssland som ett större hot idag än tidigare? Sedan Putins tal till den ryska nationen har hans avslöjanden om de nya vapensystemen att försvara Ryssland uppfattats och tolkats medvetet som aggressivt och hotfullt mot Västvärlden. Men ingen vill uppfatta delen av talet som handlade om att kapprustningen inte är önskvärd. Ingen vill uppfatta hans önskan om samexistens med Västvärlden på lika villkor där sammarbete och partnerskap är den röda tråden.

Vilken är Västs beslutsfattarnas målsättning? Varför har den engelska regeringen plötsligt tagit det anti-ryska korståget genom ett falskt giftanklagelse just nu? 

En anledning kan vara att England utvnyttjar Skripal-fallet för att återigen bygga broar med EU. Marginaliseringen av England på den politiska, ekonomiska och militära arenan efter Brexit är de facto. Det är uppfattningen av Prof. Emeritus James Petras i sociologi i Universiteten i Binghamton. "Det[giftdådet] är inte trovärdigt, jag har pratat med människor i Washington och det finns enorma tvivel och att detta är enbart ett knep av engelsmännen för att komma EU närmare...", säger Petras, 24 mars.

"Jag tror" fortsätter han "att Putins valseger är en indikation att kampanjen att underminera presidenet Putin blev ett flopp och jag tror att engelsmännen räknade med att propagandakampanjen mot Putin skulle resultera till popularitetsminskning och detta hände inte  och att realisterna i EU och Washington... ser denna falska förgiftningsfrågan..."

Den falska anklagelsen mot Ryssland om Skripal är den senaste orkestreringen i den pågående demoniseringen av Ryssland. Det vimlar av anklagelser men aldrig några bevis. Någon gång kommer väl den likgiltiga befolkningen i Västvärlden att börja undra om hur bevislösa anklagelser förvandlas till sanning.

Alla vet att Ryssland inte är ett hot mot Västvälden och att Putin inte är en "angripare" men  att han vägrar att tillåta Ryssland återgå till vasallstatus landet hade under Jeltsin-tiden. Giftdådet är ytterligare en konstruktion att förstärka de ekonomiska spänningarna och förbereda Västvärldens befolkning för starkare militära konfrontationer.

I samma anda som den brottsliga Hillary Clinton kallade Putin för "Hitler" vräkte även den skamlösa den engelska utrikesminister Boris Jonson ur sig samma saker. Man kan inte sluta förundras över vad det är som driver dessa människor. Vad är de så rädda för när de till och med förvränger Ryssland roll i Nazismens förintelse? Har Ryssofobin gått så långt att den inkluderar även en illvillig och samvetslös förvrängning av historien?

Ryssland roll i att besegra Hitler i II VK och det ryska folkets roll i att befria Europa från fascismens plåga kan knappast ifrågasättas. Inte ens av den största antikommunisten och Englands premiärminister under kriget, Winston Churhill.

Men i Västvärldens ansträngningar att misskreditera och isolera Ryssland är alla medel tillåtna. Även att utesluta Rysslands idrottare, även de handikapade, från alla internationella sammanhang. I detta fall är Johnsons uttalande om  jämförelse mellan Hitler och Putin en del i kampanjen att sabotera den kommande VM i fotboll i Ryssland.

Detta trots att inga spår av konkreta bevis har framlagts som stödjer anklagelserna mot Ryssland. Det bevisar istället att Englands politiska elit inte arbetar i det engelska folkets intressen utan i den etablerade medias intressen i kombination och samarbete med skumma och allt mer inflytelserika nykonservativa tankesmedjor. 

Inte nog med allt detta indikerar Trumps agerande kring den nye utrikesministern, nationella säkerhetsrådgivaren och CIA-chefen att det militär/säkerhetskomplexet har slutligen visat prov på att det är alldeles för starkt för att fred skall kunna stiftas mellan de två kärnvapenmakterna. M/S-komplexet har till slut fått ett starkt grep på Trump-regimen. Inget prat längre om normalisering av relationer med Ryssland.

Att välja Bolton som säkerhetsrådgivare är att få USA i krig med stora delar av Världen. Hans utnämning kan bara leda till katastrof. Bolton är inblandad i flera nykonservativa tankesmedjor som Projektet för det nya amerikanska århundradet(PNAC), Krigshetsande Kommitté för fred och säkerhet i Gulf-viken(CPSG), Judiska institutet för nationell säkerhet i Amerika (JINSA), Pro-israelisk och anti- muslimskt Gatestone Institut mm. Varit varm anhängare av Irak-kriget och vill även idag bomba Iran och Nordkorea.

Bolton är en höger-extremist som i samarbete med den reaktionära Mike Pompeo utgör nu Trumps KRIGSKABINETT.

Trump verkar vara ute efter mer muskelkraft i hans utrikespolitik genom valet av dessa två. Pompeo var under sina 15 månaderlång period som CIA-chef mest intresserad av att bomba Iran under Obamas tid. Hans uppfattning om Ryssland är att ingenting gott kan komma ur Ryssland. Jon Rainwater, direktör i Paece Action, USA:s största fredsorganisation sammanfattar utnämningen av Pompeo "...Trump överlämnar den amerikanska diplomatin till en av de mest krigsivrande medlemmar i sin administration."

Den tredje utnämningen Gina Haspel som CIA-chef ger ännu större anledning till oro. Haspel är känd för att spela en avgörande roll i den amerikanska historiens mörkaste sidorna. Hasel i likhet med de andra två hökarna försvarade det katastrofala kriget i Irak och tryckte på för bombningar av Iran. Hon var ansvarig för CIA:s första tortyrfängelse i Thailand som gick under namnet "Cats Eye". Ron Paul den republikanske senatorn sade om hennes utnämning "...hur kan man lita på någon som gjort det[bejakare av skendränkning] att vara chef för CIA?" 

Israel använder den amerikanska militären för att destabilisera Syrien och Iran för att isolera Hezbollah och hindra stöd och förnödenheter till milisen. De nykonservativa stödjer både Israels intressen och Washingtons önskan om ett Världsherravälde. Det M/S-komplexet har för avsikt att hålla fast vid det "ryska hotet" som ett rättfärdigande av dess budget och makt.

Och i hela detta är naturligtvis den oansvariga media i komplett harmoni med denna agenda- trots att "det stulna valet" är en fiktion som förvandlats till fakta av median som om det skulle finnas bevis som visar sanningshalten i anklagelserna. Och  nu kommer de nya anklagelserna att Putin gav order om att eliminera spionen Skripal i England när han satt på en bänk med ett militärtframtaget gift.

Min uppfattning är att det inte finns någon bland tjänstemännen någonstans i Väst som varken tror på "Rysgate" eller "Skripal förgiftnings"-historierna. Det som händer är att agendan för Rysslands underkastelse går före sanningen. En agenda som är extrem farlig. I synnerhet när Ryssland, Kina och Iran ser faran i denna agendan. Dessa tre tillsammans utklassar USA och NATO. Ändå fortsätter Washington och Bryssel-vasallerna att insistera med sina våldsamma och falska anklagelser och hot mot Ryssland, Iran, Nordkorea och Kina.

Världen drivs mot krig av en liten klick människor: Israel, nykonservativa och det amerikansk militär/säkerhetskomplexet. Mänskligheten bevittnar den mest hänsynslösa och oansvariga bettende i världshistorien. Var är motståndet mot Krig?

Var är protesterna mot miljoner döda och miljoner tvångsförflyttade och skadade i Irak, Libyen, Somalia, Afghanistan, Pakistan, Syrien, Jemen?

Var är protesterna mot Trumps val av John Bolton och Mike Pompeo, krigshökar vars plan är att bomba Iran och Nordkorea?

Var är protesterna mot Trumps utnämning av Gina Haspel som CIA-chef som är djupt inblandad i CIA-tortyren och förstörelsen av bevis mot CIA?

Var är protesterna mot Turkiet som slaktar kurderna i Turkiet och Mellersta Östern med hjälp av IS- och Al-Qaida terrorister?

Var är protesterna mot Turkiet som håller två grekiska militärer, EU-medborgare och NATO-medlemmar, fångna i militärfängelse i Turkiet? Var ör solidariteten med Grekland?

Var är proterserna mot ett kärnvapenkrig?

Var är anti-krigsrörelsen? Var är Vänsterrörelsen? Var är Amnesty International?

Var är protesterna mot den etablerade media som hellre är involverad i att försvara agendor och inte rapportera faktiska nyheter?

Var är protesterna mot dessa befängda anklagelserna som inte hindrar att fiktion blir ett faktum? 

Dessinformationen och demonisering och avhumanisering av Ryssland och Putin når enorma nivåer. William J. Casey, CIA-chefen under Reagan-administrationen sade 1981 till Reagan "Vi kommer att veta om desinformationsprogramet har fullt genomförts när allting det amerikanska folket tror på är osant." 

Dessinformationen måste var så lögnaktig som möjligt och så intensiv som möjlig och under en lång period för att ingen skall kunna hinna reagera och kunna besinna sig för att avkräva bevisning, ansvarfullhet och sanningsenlighet. 

Kombinationen av den israeliska lobbyn, de nykonservativa och det militär/säkerhetskomplexet har visat sig vara alldeles för stark för att fred skall kunna stiftas mellan de två kärnvapenmakterna. Den amerikanska administrationens styrs nu helt och hålet av dessa tre förödande krafter. 

Varför är det bara NATO-länder och Europeiska länder som utvisar Ryska diplomater? Afrika, Asien, Latinamerika? Hur är det med Israel?  

För övrigt borde ni läsa krigskorrespondentens Gian Micalessins artikel om "Slakthuset Damaskus" om Kashkoul i Östra Damaskus där den värsta och blodisgaste massakern på civila utspelat sig de senaste veckorna. En massaker på 44 kvinnor, men och barn utförda av Västvärldens legosoldater i Ghouta. Mördare som Europa under många år har porträtterat som de enda offren i den syriska konflikten. Europa glömmer och ignorerar de döda och skadade i Damaskus och andra områden som attackeras av de som hyrdes in för att störta den syriska regeringen...men för Väst spelar det inte någon roll. För dem spelar barnens liv ingen roll. För dem finns det inget heligt. Jag hoppas bara att Världen och Europa inför så mycket smärta och grymhet slutligen förstår hur många misstag det har begåtts på grund av andra människors lögner."

 

För mer läsning: The Saker; Prof. Emeritus James Petras; www.occhidellaguerra.it; Finian Cunningham.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Episka lögner är Washington- och EU-nykonservativa...
Västvärldens aggressioner intensifieras. Ryssland ...
 

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Mordet på Kennedy Krim Gula Västarna Sanning Demokrati FN SBU Färgrevolution i Washington Vita västvärldens dominans Jens Stolenberg Avhumanisering Ingen giftattack i Gouma Kertjincidenten. Mänsklig förnedring Theokrati KREAB John Kiriakou Fejknyheter Västvärlden fångad i en våldspiral The Kitchen Turkiet invaderar Syrien Gasattacken i Douma Thrasymachos Guaidó folkets färrädare Protagoras Nordkoreakrisen Imperialismens logik Ryska atleternas bannlysning Sergei Skripal Ryska atleterna friades Statskuppen i Ukraina Yeltsin-Putin Carl Bildt William Blum OPCV William Binney Putin:lämna oss i fred Robert Fisk Befolkningens plundring Fredrik Karén USA hotar Ryssland Obamas krokodiltårar Förbjud Vänsterrörelsen Lee Harvey Oswald Modern Imperialis Ron Paul Liberalismens doktrin Anderna Utrottningen i Östra Ukraina Statskupp i USA Mördarorganisationen NATO Merci beaucoup France Krösus Statskuppen i Iran 1953 Trumps krigskabinett Förrädaren Trump Finansialiseringen Missiler mot Damaskus EU contra Nationalstaten MH17 Europas vansinne USA:s tvåfrontskrig Europeiskt återuppvaknande USA:s krigsbrott i Mosul Trumps FN-tal III:e Världskriget Jugoslavien MH-17 Betalda demostranter nonbeingzone Bombs for Peace MSC Trojkans krigsbrott Isolera Ryssland Visselblåsare Folkstyre Bildt-Georgien USA:s krigsbrott PropOrNot 2 God Bless America Det Turkiskt-kurdiska Kriget Zombifiering Scott Ritter CANVAS Putins tal Sofisterna Europas öde Spetznaz Stanislav Petrov Engelska provokationer Ingen fred med Ryssland Goda-Onda Petrodollar Mordet på Milosevic Multipolär värld USA:s statskupper OPCW George Sorros Rysslands oövervinliga vapen Axiom EU:s statsskuld Udo Ulfkotte Krigsvalet Obama en bedragare Palatskuppen mot Trump Jack Ruby Underkastelse eller Krig USA-NATO-EU Samir Amin Aymara-folket Lundin Oil Daniel McAdams An die Freude Solon atenaren Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Slakthuset Damaskus Lucy Parson V för Venezuela Imaginär fiende SOHR CAS Fredspriset 2009 Amerikansk korståg Chang Wanguau Trump vs etablissemanget Eviga krigspartiet Europeisk integritet McCarthyismen Är det redan över för Trump? Det globala dårhuset Manafort och Gates Forum för Krig Vem är monstret? Stephen Cohen Edward Snowden Statskupp Alexis Tsipras Europas krigsbrott "Ryska propaganda" 5 minuter innan "midnatt" Nordkorea Israel bombar Syrien Apartheidkuppen i Bolivia Meningslöst att tala med Väst 11 september 2001 Revolution Västvärldens distopy Deir ez-Zor Internetcensur Novichok Helsinforsmötet Den begravda revolutionen Georgien Kina omringas Obamas fredspris Ukronazisterna Der ez-Zor Undrminera EU EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland Trump den imbecille Kropotkin IPE Alvin A. Snyder Obama en krigsförbrytare Häxjakten mot Trump Warren-kommissionen Amerikanska baser=Vasallstat Västvärldens vampyrer Politisk dygd RAND Corporation Operation Gladio Vanessa Beeley Mörda Assad QE Religionens ok James Petras Gamarna i Caracas Sanktioner mot Kina Googlecensur Vita Hjälmarna Kiev-USA-Europa strategi Trump/Putin Vem tjänar på giftattacken? Mjuk makt Acela-korridoren Vänstern i koalition med högern Jan Öberg Papadopoulos USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 ECRR Undantagstillstånd Wikileaks Annektering Syriza USA:s terrorhandlingar Reporter utan Gränser G20-mötet Uncle Sam Ny kemisk attack i Syrien Evo Morales Europa:stumma underhuggare USA:s finde nr 1 Skyldigheter Irans isolering Det är värd priset nätneutralitet Västs nederlag i Syrien Trump-Putin mötet Politiska krav amerikansk fundamentalism USA: press på Kina Splittrat EU Ukrains invasion av Krim Koreakonflikten Ansvarsfull europeisk politik Internationell rätt Auktoritarism JIT Slakten I mosul Trump luras till krig Ryska invasionen Värdebaserad racism Apokalypsen nära Protagóras Julian Assange Kommittén för befrielse av Irak Northwoods Project H.R. 5732 Bomba Iran Falska vinster Religiös fascism John Bolton USA:s statskupp i Venezuela Vem fan bryr sig Svavlet Västvärldens besatta kampanj Ryssland pressad. Teknikrati 9/11 Slutgiltiga offensiv Konspirationsteori Trump Oligarkernas fiende Imperialismen Amerikanska Gulag Gramski Nytt sarinattack på väg Liberal demokrati 2 minuter innan midnatt OPWC Upp och kämpa människa SvD Plundring av Grekland IS USA:s allierade Project Veritas Hamburg en krigszon Ukrainanazisternas manifestation Vi är alla idioter Socialistiska reformer USA-ledda Imperiet Jus ad bellum Ansvar Glöm fred i Syrien El Pais Färgrevolutionen i Iran 2018 England och den politiska cirkusen. Kuppen mot Trump Totalitarismen i Europa Europas träldom Sydkinesiska Sjön EU en dödszon Ukrainas annektering av Krim Konflikten eskalerar Det tar aldrig slut Östra Ghouta Morder på Syrien Lance deHaven-Smith leda ett internationell upprop Obams fredspris Ändlös konflikt därför Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska han vill FN-rapporten om Israel och apartheid kanadensiska antidopping Vampyrer Kemisk attack i Syrien inte fred Wikealiks rättvisa WADA 9 September 2011 15 år efter 9/11 kommissionen skrev ett brev Modern Imperialism USA USA :s planer kräver frihet vilken mandat har dem Falska alternativ till Krig NATO Nationalstaten Statskuppen i Ukraian

Toroni

Besökare

Vi har 38 besökare och inga medlemmar online