Fria tankar

Tankar och funderingar om det ena och ...

Västvärldens aggressioner intensifieras. Ryssland pressad. Vansinnet fortsätter.

Händelserna de sista veckorna har varit förbluffande. Sedan den ryske presidenten avslöjade de nya ryska "domedagsvapensystemen" den 1 mars har Västvärlden blivit galen. Den USA-ledda Västvärld har sedan dess försökt att återsamla sina krafter i synkroniserade provokationer för att besegra Ryssland. Bakom kraftansamlingen är främst USA, England, Tyskland, Frankrike och Sverige. Den dramatiska upptrappningen av den Kalla-krigs-liknande fientlighet mot Ryssland hänger samman med NATO-nederlaget i Syrien.

Som Rysslands utrikesministern Sergei Lavrov lade fram det, "Jag kan helt enkelt inte förklara det [Västs beteende] i vanliga ordalag." 

En motiverad förklaring är att försöka smutskasta Ryssland för giftmords-komplotten i Salisbury, England den 4 mars på avdankade dubbelspionen(Ryssland-England) Sergei Skripal och hans dotter Julia för att användas av England och USA att pressa för den så länge eftersträvande militära interventionen i Syrien för att störta Assad-regimen.

USA och NATO-allierade är ganska desperata över att deras regimändringskomplott inte fungerar och har börjat hota med militär intervention i Syrien. Det återkommande svepskälet är den syriska arméns användning av kemiska vapen.

Mordförsöket på dubbelspionen Skripal, som lever i England efter utbyte av spioner, med en nervgas (A-234 eller Novichok) har tillskrivits Moskva och till och med Putin personligen. Hela denna affär luktar en psykologisk operation orkestrerad av den brittiska säkerhetstjänsten och planlagd att anklaga Ryssland.

Några bevis har inte lagts fram från engelsmännens sida. Inte heller önskas något sammarbete med Ryssland för att utreda händelsen. Det tog inte många dagar att anklaga Ryssland för mordföröket och att utvisa 23 ryska spioner från England. Det tog inte många dagar heller för USA, Tyskland och Frankrike, mera i solidaritet till de engelska ledarna att följa efter.

Avsikten med Englands utvisning av 23 ryska diplomater på grund av Sergei och Yulia Skripals förgiftning avser bara att isolera Ryssland ännu mer och skapa förutsättningar för eskalering av konflikten med Ryssland som skulle kunna leda till ett storkrig. Men först måste Ryssland internationellt fördömas trots bristen på bevis eller trovärdig logik. 

Vem och Varför?

Det är troligt att bakom denna anklagelse från NATO-länderna är de stora strategiska nederlagen för England och NATO-allierade i Syrien. Genom befrielsen av Östra Ghouta den 18 mars av de syriska regeringstrupperna och dess allierade, Ryssland, Iran och Hizbollah är ett av de sista viktiga terroristfästen uppbackade av Västvärlden eliminerad. Därmed förmodligen också regimändringsansträngningarna från USA och NATO. Sista spiken i kistan. 

Att den engelska premiärminister Theresa May´s och utrikesministern Boris Johnsons reaktioner är ett skämt kan enkelt förstås. Men det är ett skämt som kan få oanade konsekvenser. Denna kvinna och hennes utrikesminister som inte ens kan stå emot EU:s påtryckningar i fallet Brexit vilket borde vara hennes prioritering föredrar att ägna sig åt ett spel för gallerierna över ett incident om Rysslands agerande på engelsk mark utan bevisning.

Situationen är tagen rätt ur de nykonservativas instruktionsbok om hur man skapar en fruktansvärd incident och driver en regering till konfrontation och till okloka politiska beslut. 

Tidigare i veckan varnade den amerikanska FN-ambassadören Nikki Haley att USA skulle ensidigt beordra militära aktioner mot Syriens regim på grund av de kemiska vapen som de påstås använder mot civila. Hennes uttalande "Vi varnar alla nationer som är fast beslutna att påtvinga dess vilja genom kemiska attacker och mänskligt lidande, speciellt den illegala[???] syriska regimen, att USA är redo att vidtaga aktioner om vi måste" är inget annat en ett desperat rop på misslyckande.

Liknande uttalanden kom även från England och Frankrike.

Washington och dess engelska och franska och tyska allierade är ordentligt irriterade över det faktum att Ryssland omintetgör deras imperialistiska plan i Syrien. Det är förmodligen där det kemiska-vapen incidenten i England kommer in i bilden. Media-kampanjen som den engelska regeringen satte igång avser att underminera det ryska moralen och rättsliga auktoritet.

Den franska presidenten Macron har till och med gått med på att "det finns ingen annan rimlig förklaring" än att Ryssland är bakom giftmordet på Skripal.

NATO-generalsekreteraren Jens Stoltenberg kom fram till att Ryssland roll i det hela är i förenligt med "Rysslands skoningslösa betendemönster i många år." Stoltenberg som vanligt sade inget nytt utan upprepade vad han har fått lära sig att uttrycka för att bli NATO-chef: "Rysslands militära uppbyggnad från Nordeuropa till Mellersta Östern; "försök att undergräva demokratiska val och institutioner; "annekteringen av Krim."

Rysland har upprepade gånger förnekat inblandningen i incidenten. Den ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova anklagade London för att komma med sjuka anklagelser utan att komma med några bevis. " En cirkus-show" kallade hon Englands beteende.

Det går inte att skilja åt det som sker i Syrien och annorstädes och det förkastliga giftmordsförsöket på Skripal.

Lite klarhet om Skripal. Skripal var associerad med både Pablo Miller och Christofer Steele(Steel-dossiern), båda engelska MI6-agenter, båda inblandade i Ryssgate. Han var en dubbelagent som fängslades i Ryssland 2006 för spioneri åt England. Han och 3 andra engelsk-amerikanska spioner bytes ut mot 10 ryska spioner. Därmed var saken ur Världen. Åtminstone för Ryssland.

Vilket motiv skulle ryssarna ha för att mörda Skripal på ett sådant slarvigt sätt inför det ryska valet? Vilket motiv skulle Assad-regeringen ha att attackera terroristockuperade områden när det kan drabba civila? Alla är medvetna att båda dessa händelser kan ge upphov till attacker på bredfront.

Varför skulle Putin ge näring åt de nykonservativa krigsivrarna när Skripal-händelsen är ur världen och inte på något sätt kan efter så många år påverka situationen i Ryssland. Varför skulle Putin försöka bli av med en pensionerad spion?

Varför skulle Assad nu när Syriens befrielsekrig mot terroristerna och den illegala ockupationen går deras väg? USA, EU, Israel, Turkiet och Gulf-staterna är förödmjukade: Assad är kvar vid makten.

De nykonservativa är klart oroliga. Alla deras ansträngningar att förstöra Ryssland och Iran och kontrollera centrala Asien kollapsar. EU är på väg mot en politisk kris. England är fortfarande mer lojal mot USA än EU. Trump vinner när det gäller skatter och internationella tullavgifter. Han avskedar Tillerson, han möter Nordkoreas ledare, gratulerar Putin för valsegern och skall möta honom för diskussioner om att lägga ner kapprustningen.

Och Putin? Han framstår mer och mer som en vinnare. Den USA-backade oppositionen i Syrien kollapsar. Nordstream 2 som skall förse Tyskland och Europa med gas är på gång. Ukraina håller på att frysa ihjäl och landet är i det närmaste bankrutt. Kina köper rysk gas och olja, investerar i rysk uranium och oljeindustrier. Ekonomin är bättre än på många år och dollarns betydelse för Ryssland som betalningsmedel har minskat avsevärt. Putin för en överlägsen diplomatisk politik i Afghanistan.

Man kan tycka att Putin är den enda som står emot det Angloeuropeiska globalistiska Imperiet.

Hot från USA, hot från Europa, hot från NATO, hot från FN. Alla hotar att den ansvarige, Assad och Ryssland, för de kemiska attackerna mot civila skall straffas. Den amerikanska diplomaten Haley förslog, som vanligt varje gång det går åt helvete med de av oss i Västvärlden uppbackade terroristerna, om eldupphör. Alla gånger, såsom i Aleppo, Idlib, USA föreslår eldupphör för att "rädda civila" är det när hon eller dess ställföreträdare i detta fall Al-Qaida- och IS-länkade separatister håller på att bli massakrerade.

Krigsstilleståndet skall användas för att återutrusta, omgruppera och förstärka. Räcker inte det, som i fallet Ghouta eller Aleppo, skall USA och resten av terroristernas bejakare hjälpa med att evakuera jihadisterna och deras familjer. Tusentals beväpnade terrorister får nu lämna Ghouta och transporteras under beskydd...ingen vet vart.

Faktum är att det har varit Haley och USA som vid flera tillfällen har blockerat de ryska ansträngningarna att skapa humanitära korridorer, liknande i Aleppo, för att få ut så många civila som möjligt.  

De sista veckorna har även stora incidenter ägd rum för att bestraffa ryska oligarker och skada ryska affärsintressen i Europa inför presidentvalet i Ryssland. Allt för att häva oligarkernas stöd till Putin. Man fryser tillgångar, tvingar banker att säga upp avtal och hindra transfereringar, kräva skadestånd, anklagelser om penningtvätt, ta över bankernas kontroll mm.

Efter alla dessa ansträngningar kommer även detta från-himlen-fallen-drag från engelsmännens sida. Avsikten kan bara vara att ytterligare försvåra och hindra ryssarnas förmåga att göra affärer i England. En hybrid-attack på ryska affärsmännen att inte operera längre än till Dneiper-floden i Ukraina.

Det är också ytterligare ett steg på vägen att föra oss närmare i krig med Ryssland vilket är de nykonservativas målsättning.

Alla sätt till Casus Belli- krigsorsak- mot Ryssland är acceptabla. Varför den engelska regeringen inte vill samarbetar med Ryssland för att utreda vad som hänt är en gåta. Eller inte. Varför den engelska regeringen inte lämnar prov på "Nivichok" är en gåta. Eller inte. Varför den engelska regeringen- och den svenska- kräver förklaringar från Ryssland när de vägrar att foga sig efter etablerade procedurer och vägrar att lägga fram bevis är en gåta. Eller inte. 

Det kan vara samma sorts bevis som Collin Powell- och Tony Blair- visade upp inför FN:s säkerhetsrådet som skulle rättfärdiga invasionen i Irak. Lögner. Det långa kriget i Irak och mordet på en miljon människor kallas visst för misstag kallas idag.

Men otvivelaktigt är situationen pressande för Ryssland. Och för Putin.  

Naturligtvis går det inte att undgå att reflektera över hur mycket Ryssland och Putin kan pressas efter den senaste eskaleringen i Syrien, Ukraina, Iran, Nordkorea och Kina och nu även händelsen i England.

Det behövs tydligen inga bevis. Det har USA, Tyskland och Frankrike klargjort: Ryssland är skyldig och kommer att hållas ansvarig för det. Därför är det bortkastat tid att konfrontera Västvärlden med fakta och överklaganden att följa legala processer. Västvärlden bryr sig inte. Det är inte fakta i fallet. det handlar om. Agendan är att lägga till ytterligare ett lager på den pågående demoniseringen av Ryssland.

Av intresse är den förre detta engelska ambassadören i Uzbekistan Craig Murrays inlägg i det hela. Läs den. Den engelska regeringen tvingade vetenskapsmännen att bekräfta nervgasen mot Skripal som ryskt. Formuleringen som Porton Down-vetenskapsmännen gick med på efter ett tufft möte är "av en typ utvecklad i Ryssland."

"Mycket försiktig formulerat propaganda. Av sådant art utvecklad av lögnare" skriver Murray.

Och inte bara det. Den allt intensivare kraftansamlingen, hotfulla aktioner och falska anklagelserna från Västvärlden indikerar att vi är på väg mot en accelererande konflikt med Ryssland och förbereder den likgiltiga och fördummade befolkningen att acceptera konsekvenserna. Något nytt är på gång.

Både enskilda europeiska länder(Polen) men även EU som en enhet har kallat hem sin ambassadör i Moskva. EU ansluter sig nu helt och hållet bakom Englands "bedömning" att det är högst sannolikt att Ryssland är ansvarig. Trump byter ut sin nationella säkerhetsrådgivare med en gammal krigsivrare från Bush-krigen, John Bolton som är för militär upptrappningen i Nordkorea och Syrien och större sanktioner mot Ryssland. Flera militanta grupper tränas och beväpnas i staden At-Tanf av USA och NATO. Förberedelser för en serie av kemiska attacker är på gång, kanske i Harem i Idlib-provinsen. Den diskrediterade Västmedia intensifierar sina attacker på Ryssland och Assad.  

Något är på gång och Ryssland är pressad men verkar inte förstå att dess mycket försiktiga diplomati ökar sannolikheten att den kan uppfattas av Washington som en svaghet som kan leda till ett III VK. Ryssarna, både regeringen, media och de hjärntvättade av den amerikanska propagandan och alla NGO:s i landet ungdomarna verkar uppfatta anklagelserna och hoten mot Ryssland som något sorts misstag som på något sätt kan rättas till genom att åberopa bevisning och rätt. 

Efter alla dessa år har ryssarna fortfarande inte förstått att Washington och dess vasallstater inte är intresserade av fakta och lagen. För om det hade varit så skulle varken Serbien-, Irak- , Libyen-, Jemen- eller Syrienkrigen få bryta ut. Bevisningen är inte av intresse. En agenda var/är på gång och den är oberoende av bevisning. Avsikten med lögnerna är att demonisera Ryssland och sätta upp Ryssland för militär attack.

Någon gång måste Ryssland slå tillbaka och krig kommer att bryta ut. Eller? Man kan undra över vad som skulle hända om plötsligt Ryssland snäste åt Washington och resten med "Om du/ni och era lego-terrorister attackerar syriska styrkor kommer vi att förinta er och även Israel i Mellersta Östern?

Att den engelska premiärminister, utrikesminister och försvarsminister anklagar den ryska presidenten för " hänsynslöst hån av viktiga internationella regler" är skamligt. Det skall inte komma från politiker som illegalt förstört länder och dödat miljoner av oskyldiga människor i decennier.

Grupperna som använt giftiga substanser mot civila i Syrien är de NATO-sponsrade terroristerna som genom sina "falskt-flaggade"- provokationer försöker att övertyga Världen att det finns anledning för militär intervention av Washington och dess allierade.

De amerikanska och engelska påståenden att Ryssland hemlighållit den syriska arméns användning av kemiska vapen är naturligtvis en förvrängning av verkligheten. Samma lögn och samma provokation har även orkestrerats i Salisbury. Påståenden, anklagelser, insinuationer, mediauppbåd, grova och skamlösa lögner för att svartmåla och demonisera.

Tillsammans är dessa två provokationer, i England och Syrien, iscensatta för att ge Washington och NATO-medbrottslingarna tillstånd att döda ännu flera i Syrien för att uppnå regimändringsmålsättningen.

 

"Media är den starkaste aktören på jorden. Den har makten att förklara den oskyldige för skyldig och den skyldige för oskyldig...Därför att den kontrollerar massornas sinnen.", Malcolm X.

 

För vidare läsning: Finian Cunningham; www.unz.com,/tsaker; www.paulcraigroberts.org;www.zerohedge.com; www.strategic-culture.org;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Den politiska cirkusen fortsätter. Varför all denn...
Ghouta: Välkommen till ytterligare en version av V...
 

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Mordet på Kennedy Krim Gula Västarna Sanning Demokrati FN SBU Färgrevolution i Washington Vita västvärldens dominans Jens Stolenberg Avhumanisering Ingen giftattack i Gouma Kertjincidenten. Mänsklig förnedring Theokrati KREAB John Kiriakou Fejknyheter Västvärlden fångad i en våldspiral The Kitchen Turkiet invaderar Syrien Gasattacken i Douma Thrasymachos Guaidó folkets färrädare Protagoras Nordkoreakrisen Imperialismens logik Ryska atleternas bannlysning Sergei Skripal Ryska atleterna friades Statskuppen i Ukraina Yeltsin-Putin Carl Bildt William Blum OPCV William Binney Putin:lämna oss i fred Robert Fisk Befolkningens plundring Fredrik Karén USA hotar Ryssland Obamas krokodiltårar Förbjud Vänsterrörelsen Lee Harvey Oswald Modern Imperialis Ron Paul Liberalismens doktrin Anderna Utrottningen i Östra Ukraina Statskupp i USA Mördarorganisationen NATO Merci beaucoup France Krösus Statskuppen i Iran 1953 Trumps krigskabinett Förrädaren Trump Finansialiseringen Missiler mot Damaskus EU contra Nationalstaten MH17 Europas vansinne USA:s tvåfrontskrig Europeiskt återuppvaknande USA:s krigsbrott i Mosul Trumps FN-tal III:e Världskriget Jugoslavien MH-17 Betalda demostranter nonbeingzone Bombs for Peace MSC Trojkans krigsbrott Isolera Ryssland Visselblåsare Folkstyre Bildt-Georgien USA:s krigsbrott PropOrNot 2 God Bless America Det Turkiskt-kurdiska Kriget Zombifiering Scott Ritter CANVAS Putins tal Sofisterna Europas öde Spetznaz Stanislav Petrov Engelska provokationer Ingen fred med Ryssland Goda-Onda Petrodollar Mordet på Milosevic Multipolär värld USA:s statskupper OPCW George Sorros Rysslands oövervinliga vapen Axiom EU:s statsskuld Udo Ulfkotte Krigsvalet Obama en bedragare Palatskuppen mot Trump Jack Ruby Underkastelse eller Krig USA-NATO-EU Samir Amin Aymara-folket Lundin Oil Daniel McAdams An die Freude Solon atenaren Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Slakthuset Damaskus Lucy Parson V för Venezuela Imaginär fiende SOHR CAS Fredspriset 2009 Amerikansk korståg Chang Wanguau Trump vs etablissemanget Eviga krigspartiet Europeisk integritet McCarthyismen Är det redan över för Trump? Det globala dårhuset Manafort och Gates Forum för Krig Vem är monstret? Stephen Cohen Edward Snowden Statskupp Alexis Tsipras Europas krigsbrott "Ryska propaganda" 5 minuter innan "midnatt" Nordkorea Israel bombar Syrien Apartheidkuppen i Bolivia Meningslöst att tala med Väst 11 september 2001 Revolution Västvärldens distopy Deir ez-Zor Internetcensur Novichok Helsinforsmötet Den begravda revolutionen Georgien Kina omringas Obamas fredspris Ukronazisterna Der ez-Zor Undrminera EU EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland Trump den imbecille Kropotkin IPE Alvin A. Snyder Obama en krigsförbrytare Häxjakten mot Trump Warren-kommissionen Amerikanska baser=Vasallstat Västvärldens vampyrer Politisk dygd RAND Corporation Operation Gladio Vanessa Beeley Mörda Assad QE Religionens ok James Petras Gamarna i Caracas Sanktioner mot Kina Googlecensur Vita Hjälmarna Kiev-USA-Europa strategi Trump/Putin Vem tjänar på giftattacken? Mjuk makt Acela-korridoren Vänstern i koalition med högern Jan Öberg Papadopoulos USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 ECRR Undantagstillstånd Wikileaks Annektering Syriza USA:s terrorhandlingar Reporter utan Gränser G20-mötet Uncle Sam Ny kemisk attack i Syrien Evo Morales Europa:stumma underhuggare USA:s finde nr 1 Skyldigheter Irans isolering Det är värd priset nätneutralitet Västs nederlag i Syrien Trump-Putin mötet Politiska krav amerikansk fundamentalism USA: press på Kina Splittrat EU Ukrains invasion av Krim Koreakonflikten Ansvarsfull europeisk politik Internationell rätt Auktoritarism JIT Slakten I mosul Trump luras till krig Ryska invasionen Värdebaserad racism Apokalypsen nära Protagóras Julian Assange Kommittén för befrielse av Irak Northwoods Project H.R. 5732 Bomba Iran Falska vinster Religiös fascism John Bolton USA:s statskupp i Venezuela Vem fan bryr sig Svavlet Västvärldens besatta kampanj Ryssland pressad. Teknikrati 9/11 Slutgiltiga offensiv Konspirationsteori Trump Oligarkernas fiende Imperialismen Amerikanska Gulag Gramski Nytt sarinattack på väg Liberal demokrati 2 minuter innan midnatt OPWC Upp och kämpa människa SvD Plundring av Grekland IS USA:s allierade Project Veritas Hamburg en krigszon Ukrainanazisternas manifestation Vi är alla idioter Socialistiska reformer USA-ledda Imperiet Jus ad bellum Ansvar Glöm fred i Syrien El Pais Färgrevolutionen i Iran 2018 England och den politiska cirkusen. Kuppen mot Trump Totalitarismen i Europa Europas träldom Sydkinesiska Sjön EU en dödszon Ukrainas annektering av Krim Konflikten eskalerar Det tar aldrig slut Östra Ghouta Morder på Syrien Lance deHaven-Smith leda ett internationell upprop Obams fredspris Ändlös konflikt därför Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska han vill FN-rapporten om Israel och apartheid kanadensiska antidopping Vampyrer Kemisk attack i Syrien inte fred Wikealiks rättvisa WADA 9 September 2011 15 år efter 9/11 kommissionen skrev ett brev Modern Imperialism USA USA :s planer kräver frihet vilken mandat har dem Falska alternativ till Krig NATO Nationalstaten Statskuppen i Ukraian

Toroni

Besökare

Vi har 31 besökare och inga medlemmar online