Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 484 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 486 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 487 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 488 Västvärldens aggressioner intensifieras. Ryssland pressad. Vansinnet fortsätter. - Antifon - Blogg
Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 777 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 1912 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 2619 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 2673

Västvärldens aggressioner intensifieras. Ryssland pressad. Vansinnet fortsätter.

Händelserna de sista veckorna har varit förbluffande. Sedan den ryske presidenten avslöjade de nya ryska "domedagsvapensystemen" den 1 mars har Västvärlden blivit galen. Den USA-ledda Västvärld har sedan dess försökt att återsamla sina krafter i synkroniserade provokationer för att besegra Ryssland. Bakom kraftansamlingen är främst USA, England, Tyskland, Frankrike och Sverige. Den dramatiska upptrappningen av den Kalla-krigs-liknande fientlighet mot Ryssland hänger samman med NATO-nederlaget i Syrien.

Som Rysslands utrikesministern Sergei Lavrov lade fram det, "Jag kan helt enkelt inte förklara det [Västs beteende] i vanliga ordalag." 

En motiverad förklaring är att försöka smutskasta Ryssland för giftmords-komplotten i Salisbury, England den 4 mars på avdankade dubbelspionen(Ryssland-England) Sergei Skripal och hans dotter Julia för att användas av England och USA att pressa för den så länge eftersträvande militära interventionen i Syrien för att störta Assad-regimen.

USA och NATO-allierade är ganska desperata över att deras regimändringskomplott inte fungerar och har börjat hota med militär intervention i Syrien. Det återkommande svepskälet är den syriska arméns användning av kemiska vapen.

Mordförsöket på dubbelspionen Skripal, som lever i England efter utbyte av spioner, med en nervgas (A-234 eller Novichok) har tillskrivits Moskva och till och med Putin personligen. Hela denna affär luktar en psykologisk operation orkestrerad av den brittiska säkerhetstjänsten och planlagd att anklaga Ryssland.

Några bevis har inte lagts fram från engelsmännens sida. Inte heller önskas något sammarbete med Ryssland för att utreda händelsen. Det tog inte många dagar att anklaga Ryssland för mordföröket och att utvisa 23 ryska spioner från England. Det tog inte många dagar heller för USA, Tyskland och Frankrike, mera i solidaritet till de engelska ledarna att följa efter.

Avsikten med Englands utvisning av 23 ryska diplomater på grund av Sergei och Yulia Skripals förgiftning avser bara att isolera Ryssland ännu mer och skapa förutsättningar för eskalering av konflikten med Ryssland som skulle kunna leda till ett storkrig. Men först måste Ryssland internationellt fördömas trots bristen på bevis eller trovärdig logik. 

Vem och Varför?

Det är troligt att bakom denna anklagelse från NATO-länderna är de stora strategiska nederlagen för England och NATO-allierade i Syrien. Genom befrielsen av Östra Ghouta den 18 mars av de syriska regeringstrupperna och dess allierade, Ryssland, Iran och Hizbollah är ett av de sista viktiga terroristfästen uppbackade av Västvärlden eliminerad. Därmed förmodligen också regimändringsansträngningarna från USA och NATO. Sista spiken i kistan. 

Att den engelska premiärminister Theresa May´s och utrikesministern Boris Johnsons reaktioner är ett skämt kan enkelt förstås. Men det är ett skämt som kan få oanade konsekvenser. Denna kvinna och hennes utrikesminister som inte ens kan stå emot EU:s påtryckningar i fallet Brexit vilket borde vara hennes prioritering föredrar att ägna sig åt ett spel för gallerierna över ett incident om Rysslands agerande på engelsk mark utan bevisning.

Situationen är tagen rätt ur de nykonservativas instruktionsbok om hur man skapar en fruktansvärd incident och driver en regering till konfrontation och till okloka politiska beslut. 

Tidigare i veckan varnade den amerikanska FN-ambassadören Nikki Haley att USA skulle ensidigt beordra militära aktioner mot Syriens regim på grund av de kemiska vapen som de påstås använder mot civila. Hennes uttalande "Vi varnar alla nationer som är fast beslutna att påtvinga dess vilja genom kemiska attacker och mänskligt lidande, speciellt den illegala[???] syriska regimen, att USA är redo att vidtaga aktioner om vi måste" är inget annat en ett desperat rop på misslyckande.

Liknande uttalanden kom även från England och Frankrike.

Washington och dess engelska och franska och tyska allierade är ordentligt irriterade över det faktum att Ryssland omintetgör deras imperialistiska plan i Syrien. Det är förmodligen där det kemiska-vapen incidenten i England kommer in i bilden. Media-kampanjen som den engelska regeringen satte igång avser att underminera det ryska moralen och rättsliga auktoritet.

Den franska presidenten Macron har till och med gått med på att "det finns ingen annan rimlig förklaring" än att Ryssland är bakom giftmordet på Skripal.

NATO-generalsekreteraren Jens Stoltenberg kom fram till att Ryssland roll i det hela är i förenligt med "Rysslands skoningslösa betendemönster i många år." Stoltenberg som vanligt sade inget nytt utan upprepade vad han har fått lära sig att uttrycka för att bli NATO-chef: "Rysslands militära uppbyggnad från Nordeuropa till Mellersta Östern; "försök att undergräva demokratiska val och institutioner; "annekteringen av Krim."

Rysland har upprepade gånger förnekat inblandningen i incidenten. Den ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova anklagade London för att komma med sjuka anklagelser utan att komma med några bevis. " En cirkus-show" kallade hon Englands beteende.

Det går inte att skilja åt det som sker i Syrien och annorstädes och det förkastliga giftmordsförsöket på Skripal.

Lite klarhet om Skripal. Skripal var associerad med både Pablo Miller och Christofer Steele(Steel-dossiern), båda engelska MI6-agenter, båda inblandade i Ryssgate. Han var en dubbelagent som fängslades i Ryssland 2006 för spioneri åt England. Han och 3 andra engelsk-amerikanska spioner bytes ut mot 10 ryska spioner. Därmed var saken ur Världen. Åtminstone för Ryssland.

Vilket motiv skulle ryssarna ha för att mörda Skripal på ett sådant slarvigt sätt inför det ryska valet? Vilket motiv skulle Assad-regeringen ha att attackera terroristockuperade områden när det kan drabba civila? Alla är medvetna att båda dessa händelser kan ge upphov till attacker på bredfront.

Varför skulle Putin ge näring åt de nykonservativa krigsivrarna när Skripal-händelsen är ur världen och inte på något sätt kan efter så många år påverka situationen i Ryssland. Varför skulle Putin försöka bli av med en pensionerad spion?

Varför skulle Assad nu när Syriens befrielsekrig mot terroristerna och den illegala ockupationen går deras väg? USA, EU, Israel, Turkiet och Gulf-staterna är förödmjukade: Assad är kvar vid makten.

De nykonservativa är klart oroliga. Alla deras ansträngningar att förstöra Ryssland och Iran och kontrollera centrala Asien kollapsar. EU är på väg mot en politisk kris. England är fortfarande mer lojal mot USA än EU. Trump vinner när det gäller skatter och internationella tullavgifter. Han avskedar Tillerson, han möter Nordkoreas ledare, gratulerar Putin för valsegern och skall möta honom för diskussioner om att lägga ner kapprustningen.

Och Putin? Han framstår mer och mer som en vinnare. Den USA-backade oppositionen i Syrien kollapsar. Nordstream 2 som skall förse Tyskland och Europa med gas är på gång. Ukraina håller på att frysa ihjäl och landet är i det närmaste bankrutt. Kina köper rysk gas och olja, investerar i rysk uranium och oljeindustrier. Ekonomin är bättre än på många år och dollarns betydelse för Ryssland som betalningsmedel har minskat avsevärt. Putin för en överlägsen diplomatisk politik i Afghanistan.

Man kan tycka att Putin är den enda som står emot det Angloeuropeiska globalistiska Imperiet.

Hot från USA, hot från Europa, hot från NATO, hot från FN. Alla hotar att den ansvarige, Assad och Ryssland, för de kemiska attackerna mot civila skall straffas. Den amerikanska diplomaten Haley förslog, som vanligt varje gång det går åt helvete med de av oss i Västvärlden uppbackade terroristerna, om eldupphör. Alla gånger, såsom i Aleppo, Idlib, USA föreslår eldupphör för att "rädda civila" är det när hon eller dess ställföreträdare i detta fall Al-Qaida- och IS-länkade separatister håller på att bli massakrerade.

Krigsstilleståndet skall användas för att återutrusta, omgruppera och förstärka. Räcker inte det, som i fallet Ghouta eller Aleppo, skall USA och resten av terroristernas bejakare hjälpa med att evakuera jihadisterna och deras familjer. Tusentals beväpnade terrorister får nu lämna Ghouta och transporteras under beskydd...ingen vet vart.

Faktum är att det har varit Haley och USA som vid flera tillfällen har blockerat de ryska ansträngningarna att skapa humanitära korridorer, liknande i Aleppo, för att få ut så många civila som möjligt.  

De sista veckorna har även stora incidenter ägd rum för att bestraffa ryska oligarker och skada ryska affärsintressen i Europa inför presidentvalet i Ryssland. Allt för att häva oligarkernas stöd till Putin. Man fryser tillgångar, tvingar banker att säga upp avtal och hindra transfereringar, kräva skadestånd, anklagelser om penningtvätt, ta över bankernas kontroll mm.

Efter alla dessa ansträngningar kommer även detta från-himlen-fallen-drag från engelsmännens sida. Avsikten kan bara vara att ytterligare försvåra och hindra ryssarnas förmåga att göra affärer i England. En hybrid-attack på ryska affärsmännen att inte operera längre än till Dneiper-floden i Ukraina.

Det är också ytterligare ett steg på vägen att föra oss närmare i krig med Ryssland vilket är de nykonservativas målsättning.

Alla sätt till Casus Belli- krigsorsak- mot Ryssland är acceptabla. Varför den engelska regeringen inte vill samarbetar med Ryssland för att utreda vad som hänt är en gåta. Eller inte. Varför den engelska regeringen inte lämnar prov på "Nivichok" är en gåta. Eller inte. Varför den engelska regeringen- och den svenska- kräver förklaringar från Ryssland när de vägrar att foga sig efter etablerade procedurer och vägrar att lägga fram bevis är en gåta. Eller inte. 

Det kan vara samma sorts bevis som Collin Powell- och Tony Blair- visade upp inför FN:s säkerhetsrådet som skulle rättfärdiga invasionen i Irak. Lögner. Det långa kriget i Irak och mordet på en miljon människor kallas visst för misstag kallas idag.

Men otvivelaktigt är situationen pressande för Ryssland. Och för Putin.  

Naturligtvis går det inte att undgå att reflektera över hur mycket Ryssland och Putin kan pressas efter den senaste eskaleringen i Syrien, Ukraina, Iran, Nordkorea och Kina och nu även händelsen i England.

Det behövs tydligen inga bevis. Det har USA, Tyskland och Frankrike klargjort: Ryssland är skyldig och kommer att hållas ansvarig för det. Därför är det bortkastat tid att konfrontera Västvärlden med fakta och överklaganden att följa legala processer. Västvärlden bryr sig inte. Det är inte fakta i fallet. det handlar om. Agendan är att lägga till ytterligare ett lager på den pågående demoniseringen av Ryssland.

Av intresse är den förre detta engelska ambassadören i Uzbekistan Craig Murrays inlägg i det hela. Läs den. Den engelska regeringen tvingade vetenskapsmännen att bekräfta nervgasen mot Skripal som ryskt. Formuleringen som Porton Down-vetenskapsmännen gick med på efter ett tufft möte är "av en typ utvecklad i Ryssland."

"Mycket försiktig formulerat propaganda. Av sådant art utvecklad av lögnare" skriver Murray.

Och inte bara det. Den allt intensivare kraftansamlingen, hotfulla aktioner och falska anklagelserna från Västvärlden indikerar att vi är på väg mot en accelererande konflikt med Ryssland och förbereder den likgiltiga och fördummade befolkningen att acceptera konsekvenserna. Något nytt är på gång.

Både enskilda europeiska länder(Polen) men även EU som en enhet har kallat hem sin ambassadör i Moskva. EU ansluter sig nu helt och hållet bakom Englands "bedömning" att det är högst sannolikt att Ryssland är ansvarig. Trump byter ut sin nationella säkerhetsrådgivare med en gammal krigsivrare från Bush-krigen, John Bolton som är för militär upptrappningen i Nordkorea och Syrien och större sanktioner mot Ryssland. Flera militanta grupper tränas och beväpnas i staden At-Tanf av USA och NATO. Förberedelser för en serie av kemiska attacker är på gång, kanske i Harem i Idlib-provinsen. Den diskrediterade Västmedia intensifierar sina attacker på Ryssland och Assad.  

Något är på gång och Ryssland är pressad men verkar inte förstå att dess mycket försiktiga diplomati ökar sannolikheten att den kan uppfattas av Washington som en svaghet som kan leda till ett III VK. Ryssarna, både regeringen, media och de hjärntvättade av den amerikanska propagandan och alla NGO:s i landet ungdomarna verkar uppfatta anklagelserna och hoten mot Ryssland som något sorts misstag som på något sätt kan rättas till genom att åberopa bevisning och rätt. 

Efter alla dessa år har ryssarna fortfarande inte förstått att Washington och dess vasallstater inte är intresserade av fakta och lagen. För om det hade varit så skulle varken Serbien-, Irak- , Libyen-, Jemen- eller Syrienkrigen få bryta ut. Bevisningen är inte av intresse. En agenda var/är på gång och den är oberoende av bevisning. Avsikten med lögnerna är att demonisera Ryssland och sätta upp Ryssland för militär attack.

Någon gång måste Ryssland slå tillbaka och krig kommer att bryta ut. Eller? Man kan undra över vad som skulle hända om plötsligt Ryssland snäste åt Washington och resten med "Om du/ni och era lego-terrorister attackerar syriska styrkor kommer vi att förinta er och även Israel i Mellersta Östern?

Att den engelska premiärminister, utrikesminister och försvarsminister anklagar den ryska presidenten för " hänsynslöst hån av viktiga internationella regler" är skamligt. Det skall inte komma från politiker som illegalt förstört länder och dödat miljoner av oskyldiga människor i decennier.

Grupperna som använt giftiga substanser mot civila i Syrien är de NATO-sponsrade terroristerna som genom sina "falskt-flaggade"- provokationer försöker att övertyga Världen att det finns anledning för militär intervention av Washington och dess allierade.

De amerikanska och engelska påståenden att Ryssland hemlighållit den syriska arméns användning av kemiska vapen är naturligtvis en förvrängning av verkligheten. Samma lögn och samma provokation har även orkestrerats i Salisbury. Påståenden, anklagelser, insinuationer, mediauppbåd, grova och skamlösa lögner för att svartmåla och demonisera.

Tillsammans är dessa två provokationer, i England och Syrien, iscensatta för att ge Washington och NATO-medbrottslingarna tillstånd att döda ännu flera i Syrien för att uppnå regimändringsmålsättningen.

 

"Media är den starkaste aktören på jorden. Den har makten att förklara den oskyldige för skyldig och den skyldige för oskyldig...Därför att den kontrollerar massornas sinnen.", Malcolm X.

 

För vidare läsning: Finian Cunningham; www.unz.com,/tsaker; www.paulcraigroberts.org;www.zerohedge.com; www.strategic-culture.org;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den politiska cirkusen fortsätter. Varför all denn...
Ghouta: Välkommen till ytterligare en version av V...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
lördag, 16 oktober 2021

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Gula Västarna Sanning Mordet på Kennedy Demokrati Krim Kertjincidenten. Skyldigheter Imaginär fiende USA:s terrorhandlingar Koreakonflikten Syriza James Petras Evo Morales Annektering Missiler mot Damaskus Carl Bildt EU contra Nationalstaten Befolkningens plundring Obama en bedragare Jens Stolenberg Bomba Iran Reporter utan Gränser Religionens ok Amerikanska Gulag Värdebaserad racism Meningslöst att tala med Väst Apokalypsen nära Den begravda revolutionen QE Lucy Parson Protagóras Ansvar III:e Världskriget Europas krigsbrott Der ez-Zor Plundring av Grekland Slakthuset Damaskus Socialistiska reformer SvD Östra Ghouta Petrodollar EU:s statsskuld Obama en krigsförbrytare Ryska invasionen Västvärlden fångad i en våldspiral "Ryska propaganda" Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Acela-korridoren Amerikanska baser=Vasallstat Europa:stumma underhuggare Västvärldens vampyrer Politiska krav USA:s krigsbrott i Mosul Solon atenaren Fredrik Karén Förrädaren Trump Politisk dygd Mördarorganisationen NATO Det tar aldrig slut USA:s krigsbrott OPCW Mordet på Milosevic Trumps krigskabinett Anderna Trump Oligarkernas fiende Internationell rätt Georgien Auktoritarism Kropotkin An die Freude Jack Ruby Konspirationsteori 2 PropOrNot Statskuppen i Iran 1953 McCarthyismen Underkastelse eller Krig USA-ledda Imperiet USA-NATO-EU Totalitarismen i Europa Ukronazisterna Krösus Udo Ulfkotte Kuppen mot Trump Samir Amin USA:s statskupper Ansvarsfull europeisk politik John Kiriakou OPCV England och den politiska cirkusen. Aymara-folket Trump/Putin EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland amerikansk fundamentalism Axiom Merci beaucoup France Warren-kommissionen Kina omringas 5 minuter innan "midnatt" Fejknyheter Färgrevolutionen i Iran 2018 SBU Modern Imperialis Utrottningen i Östra Ukraina Ron Paul Finansialiseringen Ukrains invasion av Krim El Pais IPE Trump-Putin mötet Liberalismens doktrin William Blum Undrminera EU Northwoods Project Nytt sarinattack på väg Västs nederlag i Syrien Trump vs etablissemanget Rysslands oövervinliga vapen Europas träldom Trump den imbecille Glöm fred i Syrien Lee Harvey Oswald USA: press på Kina G20-mötet H.R. 5732 nätneutralitet MH-17 Imperialismens logik Lundin Oil V för Venezuela Folkstyre Ukrainas annektering av Krim Spetznaz Helsinforsmötet Vi är alla idioter Gramski George Sorros Operation Gladio Jan Öberg Novichok Julian Assange Europeiskt återuppvaknande Putin:lämna oss i fred Europas vansinne Robert Fisk MH17 Irans isolering Ukrainanazisternas manifestation Sydkinesiska Sjön Hamburg en krigszon Vanessa Beeley Internetcensur JIT Svavlet RAND Corporation Gamarna i Caracas Theokrati Ny kemisk attack i Syrien Deir ez-Zor FN Ingen fred med Ryssland Vänstern i koalition med högern William Binney Det globala dårhuset Engelska provokationer Mänsklig förnedring EU en dödszon 2 minuter innan midnatt Amerikansk korståg OPWC Fredspriset 2009 Västvärldens distopy Uncle Sam USA:s tvåfrontskrig Förbjud Vänsterrörelsen Daniel McAdams Stanislav Petrov Alvin A. Snyder Sanktioner mot Kina Kommittén för befrielse av Irak USA:s statskupp i Venezuela Det är värd priset Jugoslavien Ryska atleterna friades Israel bombar Syrien Är det redan över för Trump? Liberal demokrati Statskupp i USA nonbeingzone Sergei Skripal Visselblåsare Splittrat EU USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 Kiev-USA-Europa strategi ECRR Europas öde Nordkorea Chang Wanguau Palatskuppen mot Trump Protagoras Ryska atleternas bannlysning Krigsvalet Eviga krigspartiet KREAB Zombifiering Guaidó folkets färrädare Scott Ritter Stephen Cohen Edward Snowden Europeisk integritet Teknikrati Betalda demostranter Papadopoulos Jus ad bellum Vita västvärldens dominans Ryssland pressad. Obamas fredspris MSC Slutgiltiga offensiv Vem är monstret? 9/11 Nordkoreakrisen God Bless America Häxjakten mot Trump Undantagstillstånd Sofisterna Västvärldens besatta kampanj USA hotar Ryssland Trumps FN-tal Bildt-Georgien Gasattacken i Douma CANVAS Thrasymachos Wikileaks Mjuk makt Det Turkiskt-kurdiska Kriget Färgrevolution i Washington Manafort och Gates USA:s finde nr 1 Trump luras till krig SOHR Turkiet invaderar Syrien Multipolär värld Forum för Krig Yeltsin-Putin Trojkans krigsbrott Statskuppen i Ukraina Vem fan bryr sig The Kitchen Obamas krokodiltårar Isolera Ryssland Revolution Googlecensur IS USA:s allierade Konflikten eskalerar Alexis Tsipras John Bolton Apartheidkuppen i Bolivia Statskupp Vita Hjälmarna Imperialismen CAS Upp och kämpa människa Slakten I mosul Bombs for Peace 11 september 2001 Mörda Assad Religiös fascism Avhumanisering Putins tal Ingen giftattack i Gouma Goda-Onda Vem tjänar på giftattacken? Falska vinster Project Veritas rättvisa han vill FN-rapporten om Israel och apartheid Ändlös konflikt därför Nationalstaten Lance deHaven-Smith leda ett internationell upprop vilken mandat har dem Wikealiks Statskuppen i Ukraian USA kommissionen skrev ett brev NATO Falska alternativ till Krig kanadensiska antidopping Vampyrer Kemisk attack i Syrien Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska 9 September 2011 Modern Imperialism Morder på Syrien 15 år efter 9/11 WADA USA :s planer kräver frihet inte fred Obams fredspris

Toroni

Besökare

Vi har 75 besökare och inga medlemmar online