Fria tankar

Tankar och funderingar om det ena och ...

Ghouta: Välkommen till ytterligare en version av Västvärldens anti-Assad och anti-Putin politiska teater

Västvärldens politiska teater har nu fått en ny scen: GHOUTA. M/S-media och politiker överöser Syrien och Ryssland med förakt för användningen av överdimensionerat våld i deras försök att befria Ghouta från paramilitärernas och jihadisternas kontroll. Fruktansvärda scener utspelas. Men jag har inget minne av att Västvärlden visade samma engagemang och oro för alla civila döda när Mosul pulvriserades av USA-ledda styrkor med mellan 9 och 11 000 döda efter 9 månaders strider.

Den syriska regeringens ansträngningar att befria Damaskus förort i Östra Ghouta har blivit en medie-cirkus där sanningen som vanligt inte spelar någon större roll. Såsom det var fallet med Aleppo är det Assads regering som, trots att den bekämpar flera militanta grupper som orsakar enorm förödelse i landet i snart sju år, få tar all kritik från Västvärlden.

Situationen i Ghouta är sådan att det är svårt att få en klar bild om vad som sker. Det som man med säkerhet vet är att det dagligen skjuts från Ghouta ca 70 missiler mot Damaskus. Hur många som dör och hur stor förödelsen är bryr sig den västerländska media och politikerna inte om. Istället spekulerar dem i att mer än 500 människor har dött av Assad-regimen sen ansträngningar att återta staden började för en månad sen.

Informationen som når oss via de västerländska mediorna kommer främst från det Syriska Människorättsobservatoriet(SOHR), en en-mans operatioskontor placerat i Osama Suleimans hem i Coventry i England som grundades 2006. SOHR är starkt pro-oppositionell och anti- Assad. Skall enligt grundaren bevaka kriget i Syrien och situationen i Turkiet. Organisationen har ca 200 personer som införskaffar information i Syrien och bland YPG-kurderna. Hur den finansieras är oklart.

Den andra huvudsakliga källan som förse våra medier med "adekvat" och sanningsenlig" information om vad som händer i Ghouta är de så kallade Vita Hjälmarna, en "humanitär" organisation som samarbetar med terroristgrupper som utför alla möjliga attacker på civila. Hur den finansieras vet ingen.

Båda dessa huvudkällor har Västvärldens stöd och finansieras delvis av olika medier. Det är främst dessa två extremt etiskt tvivelaktiga källor, inte bara, som ligger till grund för vår kunskap om vad som sker i Ghouta.

Västvärldens media förlitar sig också på självutnämnda "medie-aktivister" i områden kontrollerade av militanta grupper. Problemet med dessa militanta är att de varken tål eller tolererar aktivister eller journalister. Dessa aktivister, advokater, journalister och andra blir istället fängslade, torterade och många gånger mördade. Det är därför det inte skickas journalister i dessa områden.

Det är information och beskrivningar från sådana partiska källor som gör att motståndet mot Assad och hans allierade  blir allt starkare i Väst. Så långt har det gått att Östra Ghouta har kallats Syriens Serbrenica(Bosnien, 1995), the Guardian 20 februari. 

Västvärldens krigshetsande kampanj har med NATO- och stats-lierade medias stöd i Väst som avsikt att skydda sina tillgångar det vill säga de militanta fraktionerna som finansieras och beväpnas av Väst och för deras krig i de östra förorterna, i Damaskus denna gång. Att västvärldens media jämför Srebrenica med Armageddon eller Apokalypsen i Ghouta är ytterligare ett sätt vilja eskalera konflikten.  

Ingen tidning jag har läst nämner vilka oppositionsgrupper eller militanta styrkor som fortfarande ockuperar Östra Ghouta sedan 2012. Inga namn på IS-mördare eller Al-Qaida terrorister som i snart sex år har utsatt den lokala befolkningen för obeskrivliga grymheter, inbegripen kemiska attacker. Inte en enda tidning nämner ordet terrorister. Tvärtom får man uppfattningen det när man läser olika artiklar att de "fängslade" i Ghouta är väldigt nöjda med ockupationen av deras stad.

Den sociala median genom sin negativa och partiska hållning mot den syriska regeringen blockerar alla spår av sanning. Fejkade bilder av fruktansvärda scener som skall ha utspelat sig i Ghouta där fastigheter förstörs av explosioner eller en gråtandes man med ett barn i famnen springer omkring bland ruinerna har det visat sig vara bilder från Gaza eller Mosul. Skadan är naturligtvis redan gjord och det spelar ingen roll att avsikten enbart är att misskreditera och demonisera Assad via falsk rapportering. VI TROR PÅ DET utan att reflektera längre.

Frågan är vad det är för slags människor, i det fallet Sami Sharbek, USA-baserat twitter, som utan hänsyn till varken offer eller besökare på twitter utnyttjar alla för att skapa en fientlig atmosfär, hat och kaos. Propagandan är total.

Danny Gold, författare och korrespondent, jämförde den 25 februari situationen i Ghouta med judarnas förintelse. Och han har nog rätt i det avseende att alldeles för många människor dör i onödan. Men att jämföra den organiserade och systematiska slakten av judarna och andra med det oavsiktliga dödandet av civila i en krigszon är inte mindre skamligt.

Det som händer i Ghouta är förödande för det mänskliga psyket. Oavsett hur många som dör. Det är skrämande att se människor som våldför sig på varandra, jagar och dödar varandra. Men om Ghouta är ett skräckexempel var befrielsen av Mosul under den USA-ledda irakiska kampanjen med upp till 11 000 döda och en stad i ruiner "ett stort journalistiskt event".

När det gäller Mosul, Iraks näst största stad, blev inte den militära operationen beskriven såsom den blir här i Ghouta. Inte heller blev den beskriven på samma sätt som i Aleppo där fokus ,på den rysk-backade befrielsekampanjen, var att misskreditera, demonisera och avhumanisera den med avsikt att pressa för större insatser av USA och NATO.

Det finns en skillnad i sättet att rapportera eller ge övertygade förklaringar i M/S-media i Västvärlden när det gäller rapportering i krigszoner. Skillnaden i sättet att rapporterar kan i stort sätt reduceras till "värdiga offer" och "ovärdiga offer" enligt Michael Raddie, BSNEWS.

"De amerikanska och brittiska bombningarnas offer är inte värda[förtjänar vår uppmärksamhet] därför att vi inte gör sådana saker. Vårt dödande av civila är ett misstag, oavsiktliga offer. Det syriska krigsflygets dödande av civila...är grymheter. Och det är denna ideologi som Västmedia skildrar hela tiden."

Men det finns en annan sida av Västvärldens cynism när det gäller Syrien som kan utlösa en ännu större katastrof. Det är hoten från kemiska attack som Västvärlden verkar vara övertygad om att enbart Assad-regimen är kapabla att utföra. Vem skulle misstänka de trovärdiga terroristerna utan tillgång till moderna vapen att tillgripa sådana barbariska metoder i sin krigföring?

Jag har tidigare skrivit- 6 månades sedan- att eventuella nya kemiska attacker är på väg. Nu besannades alla varningar från både ryskt och syriskt håll. Kemiska attacker utgjorde Obamas "röda linje" för den amerikanska militärens aktioner mot Syrien och Ryssland. Denna gång kunde inget bevisas och Obama trodde trots allt mer på rysarnas förklaringar än på terroristernas, Vita Hjälmaras och den amerikanska militärens "bevisning". Ytterliggare eskalering av konflikten undveks denna gång.

Även Frankrikes president, en åsidosatt amerikansks kanalje med mindrevärdeskomplex, har också  börjat blanda sig i diskussionerna om "röda linjer". Macron sade den 14 februari att " om det blir bevisat att förbjudna kemiska vapen använts kommer vi att bomba platsen där de tillverkas."

Det tog inte längre tid än två veckor efter Macrons varning och hux-flux ett kemiskt attack rapporterades med bilder, gissa av vem, ja av Vita Hjälmarna i Ghouta. Den syriska regimen skall ha utfört attacken men Ryssland anklagades att ha med händelsen att göra.

Rex Tillerson, USA:s förre utrikesminister, fått sparken av Trump nyligen, sade vid en konferens i Paris att "oavsett vem som utförde attacken är det Ryssland som slutligen är ansvarig för offren i Östra Ghouta och de otaliga andra som blivit utsatta för kemiska vapen sedan Ryssland blev involverad i Syrien." 

Det spelar ingen roll längre vem som gör vad. Är det bra så är det USA som är bakom, är det dåligt är Ryssland bakom. Gör vad du vill, utför vilka skändligheter du kan, det alltid ryssarnas fel.

Den 23 januari 2018 med USA:s och Frankrikes initiativ bildades Det Internationella Partnerskapen mot straffrihet för användning av kemiska vapen". Ett politiskt åtagande från de 25 undertecknade länderna att kunna bestraffa de som är ansvariga för användandningen av kemiska vapen.

Eftersom det är bara Syrien som med Rysslands hjälp använder dessa massförstörelsevapen skapas detta forum enbart för att straffa Assad och Putin. Trots att inga kemiska vapen finns kvar i den syrisk-kontrollerade armén. Efter förstörelsens av alla kemiska vapen som Syrien innehade har det enligt Tillerson uppkommit "massor med bevis" att Syrien "fortsätter att illegalt inneha kemiska vapen och använda dem mot sin egen befolkning."

Den syriska regeringen har gång efter gång dementerat anklagelserna om användning av kemiska vapen i sin krigföring. Däremot visar det sig, enligt SANA, den Syriskarabiska nyhetsbyrån som citerar en källa som helst vill vara anonym, att ledarna av terrorgrupperna i Östra Ghouta har fått instruktioner från USA, England och andra allierade att använda kemiska vapen i zoner nära den syriska armén för att skada civila och anklaga Damaskus för dessa handlingar.

Vapengömmor och kemiska vapen hittas lite överallt i de befriade områden.  

Under tiden syriska regeringsstyrkor bekämpar olika jihadist-grupper som ockuperat Östra Ghouta för att befria staden ignorerar Västvärldens media grymheterna som begås av "rebellerna" som vi gärna kallar dem. Ett annat vanligt uttryck i M/S-media och även bland våra politiker för att karaktärisera Ghouta är "rebellenklaven". Ett område alltså som goda människor har tagit i besittning för att strida mot de onda. Det är beteckningen på "rebeller". Det är trots allt "våra terrorister" och vi kan kalla dem vad vi vill.

Om de överhuvudtaget nämns presenteras de vanligen som "moderata rebeller "eller "frihetskämparna". Mördarpacket kallas av Västvärlden för frihetskämparna.

Allt våld utövas av den syriska regimen och av Ryssland. Det är Västvärldens inställning. Nu är det Ghoutas tur. Innan var det Aleppo och innan Aleppo var det Madaya och innan Madaya var det Homs osv. Och alla dessa platser beskrevs som om det inte fanns några beväpnade terrorister på plats och att de syriska myndigheterna godtyckligt och skoningslöst massakrerade civila enbart på grund av blodtörst.

Men alla så kallade "rebeller" som styr östra Ghouta, och tidigare andra verkligen befriade platser, är en samling av jihadist-grupper och muslimska fundamentalister tidigare tillhörande IS som söker att avsätta den demokratiskt valda regeringen i Syrien- vilket också är målsättningen med USA:s, NATO:s och EU:s invasion av Syrien- och ersätta den med den Islamiska Staten.

Att det är en charad av Västvärlden att den bryr sig om de civila offren borde vid det laget vara ganska klart. Att Västvärlden använder sig av denna "moraliska" skyldighet för att förlänga existensen av terrorgrupperna i Syrien så länge som möjligt borde också vara ganska klart vid det laget. Så frågan uppstår vilka är det som USA, England och Frankrike försöker skydda i Östra Ghouta? Och Varför?

Den starkaste av alla före detta IS-grupperingar är Jaysh al-Islam(Islams Armé) en salafistisk-jihadistisk grupp backad av Saudiarabien, grundad 2013. Gruppen är stark sekteristisk, har samma målsättning med IS, använder sig av samma metoder för utrensning av alla otrogna, utför offentliga avrättningar och använder sig av Alawiter(syriska muslimer) och kristna som mänskliga sköldar. Grundaren Zahran Alloush, dödades 2015, proklamerade öppet etnisk rensning av alla religiösa minoriteter i Syrien. Jaish-al Islam har utför fruktansvärda attacker mot Damaskus och är ansvarig för tusentals döda civila. Ett av de värsta brotten organisationen begått är Adra-massakern 2013 där civila brutalt slaktades, blev halshuggna och visa begravdes levande.   

Den näst starkaste gruppen är Faylaq al-Rahman som allierad med Syriens AL-Qaida-filial, HTS. Denna terrororganisation opererar enbart i Damaskus-provinsen. HTS finns också i Ghouta likväl som Ahar al-Sham och Nour al-Din al Zenki. Alla dessa grupper beväpnas och finansieras av USA, England och EU.

Hayat Tarir al-Islam(tidigare Al-Nusra Fronten=Al-Qaida i Syrien) varit i Ghouta sedan 2011. Organisationen ä'r ansvarig för grova grymheter runt om i Syrien. Den mest avskyvärda attacken mot Damaskus var i december 2016 när en av deras medlemmar skickade sina 7- och 9-års döttrar till ett självmordsuppdrag på en polisstation i Midan. Den 7-åriga flickan spände sig i luften medan den 9-åriga valde att lämna platsen.

Alla dessa terrorfraktioner delar samma Takfiri-ideologi och finansieras även av Gulf-staterna. De är ansvariga för tusentals döda och tiotusentals skadade civila i Damaskus och anses av invånarna i Damaskus vara de värsta terroristerna och kriminella och borde utplånas. 

Det är dessa organisationer vi i Västvärlden har som allierade i kriget mot Assad.

Nyligen godkände FN:s säkerhetsråd en 30-dagars eldupphör i Syrien(resolution 2401), som inte respekteras, och en femtimmars "humanitärt avbrott" i Öetstra Ghouta påtvingad av Ryssland. Men det har inte terroristerna varit intresserade av. Nu när den syriske armé befriad över 70% av Gouta kan 10-tusentals civila fly krigszonen till de befriade delarna av staden.

Flyende har kunnat berätta att de militanta grupperna inte har tillåtit civila att lämna Ghouta och blev skjutna i deras försök att fly till säkerhet i de regeringskontrollerade områden. Något som vår media "missat" att rapportera. Den har även "missat" att rapportera att det var jihadisterna som undanhöll och vägrade att distribuera mat, mediciner och humanitär hjälp till den civila befolkningen. 

Den också "missat" att rapportera att sedan den av Västvärlden och arabvärldens skapade, beväpnade och finansierade "opposition" har det sekteristiska våldet dominerat och alla grupperingar är på ett eller annat sätt länkade till Al-Qaida och IS. I Ghouta skulle det kunna finnas omkring 10-12 000 välbeväpnade terrorister enligt rapporter från den syriska armén. 

Både från Ghouta men även från alla andra terroristockuperade områden har miljoner människor flytt till säkerhet i de regeringskontrollerade områden. Människorna försökte att undkomma det kriminella beteende av våra allierade i kriget mot Syrien. Andra flydde förstås även för rädsla för bombattackerna från regeringen. 

"Belägringen i Östra Ghouta är fruktansvärd men den är påtvingad av NATO och dess allierade" säger den undersökande journalisten Vanessa Beeley som har besökt Damaskus. "Det är inte den syriska regeringen. Det är NATO:s medlemsländerna, deras klientstater Israel och Saudiarabien och olika allierade runt om i Världen."

"...människor som bor i en stad ockuperad och invaderad av NATO-medlemsstatsfinansierade och beväpnade terroristfraktioner som vardagligen slaktar sina egna civila, hotar med...etniska utrensningsaktioner och pogromer, som...inte får medicinsk behandling...[varför] skulle dem hindra regeringen att befria sådana områden och rädda den största delen av den civila befolkningen" frågar sig journalisten Beeley.

Syrien är kanske det mest propagandiserade kriget i historien. Miljoner dollar/euro har spenderats av Västvärldens regeringar och dess regionala allierade för att bygga upp en medie-apparat som rentvår statskuppmakarna och skyller all våld på regeringen och som agiterar för ännu kraftfullare militär intervention från Väst mot den syriske presidenten Assad.

Västvärldens media har lärt sig att lita på dessa propagandakällor för information om konflikten. Alla ljuger i Krig. Men det faktum att i fallet Syrien behandlas alla medierapporter fån den syriska regeringen som upphittade medan den otvivelaktigt framställer allt det terroristerna säger och gör som fakta är att underminera läsarnas intelligens.

Under många år nu har terroristerna i Östar GHouta terroriserat och dödat tusentals civilas som bor i Damaskus. Sådant får man inte läsa i Väst. Istället uppmanar och skriker M/S-media efter större intervention i kriget. Som om det inte räcker med vad vi har åstadkommit i Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen, Yemen mm.

Märkligt är det också att medan konflikten i Irak den irakiska regeringen med USA:s flysupport massiva operationer mot IS för att återta städer som Mosul, Fallujah och Tikrit firades alltid som en befrielse beskrevs operationerna när syriska regeringstrupper med Rysslands flygstöd använde sig av samma taktik för att återta Aleppo och Östra Ghouta från IS-terrorgrupperna som "folkmord". 

Man blir bara förvirrad.

Flera kemiska attacker är att vänta. Den syriska presidenten Assad säger att Västvärldens länder anklagelser om Syriens delaktighet är en förevändning för att konflikten skall eskalera ännu mer och för att rättfärdiga flygattackerattacker på regeringsstyrkorna.

En annan viktig del här borde vara att eftersom USA-koalitionen och Gulf-staterna och Israel inte vill att kriget tar slut är de säkert oroliga vad som kan exponeras och avslöjas när väl alla terrornästen är återtagna och befriade. I synnerhet i Adlib och Ghouta. 

För övrigt blir det allt tydligare att europeiska regeringstjänstemän är villiga att riskera att kasta in miljoner människor i krig med Ryssland grundad på lögner och förvridna egennyttiga fördomar.

För mer läsning: Robert Bridge, "Midnight in the American Impire", 2013; William Blum, "Rogue State: A Guide to the World´s only Superpower", 2005; Rania Khalek; Vanessa Beeley

 

 

 

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Västvärldens aggressioner intensifieras. Ryssland ...
Varken fakta eller Internationell rätt spelar roll...
 

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Mordet på Kennedy Krim Gula Västarna Sanning Demokrati FN SBU Färgrevolution i Washington Vita västvärldens dominans Jens Stolenberg Avhumanisering Ingen giftattack i Gouma Kertjincidenten. Mänsklig förnedring Theokrati KREAB John Kiriakou Fejknyheter Västvärlden fångad i en våldspiral The Kitchen Turkiet invaderar Syrien Gasattacken i Douma Thrasymachos Guaidó folkets färrädare Protagoras Nordkoreakrisen Imperialismens logik Ryska atleternas bannlysning Sergei Skripal Ryska atleterna friades Statskuppen i Ukraina Yeltsin-Putin Carl Bildt William Blum OPCV William Binney Putin:lämna oss i fred Robert Fisk Befolkningens plundring Fredrik Karén USA hotar Ryssland Obamas krokodiltårar Förbjud Vänsterrörelsen Lee Harvey Oswald Modern Imperialis Ron Paul Liberalismens doktrin Anderna Utrottningen i Östra Ukraina Statskupp i USA Mördarorganisationen NATO Merci beaucoup France Krösus Statskuppen i Iran 1953 Trumps krigskabinett Förrädaren Trump Finansialiseringen Missiler mot Damaskus EU contra Nationalstaten MH17 Europas vansinne USA:s tvåfrontskrig Europeiskt återuppvaknande USA:s krigsbrott i Mosul Trumps FN-tal III:e Världskriget Jugoslavien MH-17 Betalda demostranter nonbeingzone Bombs for Peace MSC Trojkans krigsbrott Isolera Ryssland Visselblåsare Folkstyre Bildt-Georgien USA:s krigsbrott PropOrNot 2 God Bless America Det Turkiskt-kurdiska Kriget Zombifiering Scott Ritter CANVAS Putins tal Sofisterna Europas öde Spetznaz Stanislav Petrov Engelska provokationer Ingen fred med Ryssland Goda-Onda Petrodollar Mordet på Milosevic Multipolär värld USA:s statskupper OPCW George Sorros Rysslands oövervinliga vapen Axiom EU:s statsskuld Udo Ulfkotte Krigsvalet Obama en bedragare Palatskuppen mot Trump Jack Ruby Underkastelse eller Krig USA-NATO-EU Samir Amin Aymara-folket Lundin Oil Daniel McAdams An die Freude Solon atenaren Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Slakthuset Damaskus Lucy Parson V för Venezuela Imaginär fiende SOHR CAS Fredspriset 2009 Amerikansk korståg Chang Wanguau Trump vs etablissemanget Eviga krigspartiet Europeisk integritet McCarthyismen Är det redan över för Trump? Det globala dårhuset Manafort och Gates Forum för Krig Vem är monstret? Stephen Cohen Edward Snowden Statskupp Alexis Tsipras Europas krigsbrott "Ryska propaganda" 5 minuter innan "midnatt" Nordkorea Israel bombar Syrien Apartheidkuppen i Bolivia Meningslöst att tala med Väst 11 september 2001 Revolution Västvärldens distopy Deir ez-Zor Internetcensur Novichok Helsinforsmötet Den begravda revolutionen Georgien Kina omringas Obamas fredspris Ukronazisterna Der ez-Zor Undrminera EU EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland Trump den imbecille Kropotkin IPE Alvin A. Snyder Obama en krigsförbrytare Häxjakten mot Trump Warren-kommissionen Amerikanska baser=Vasallstat Västvärldens vampyrer Politisk dygd RAND Corporation Operation Gladio Vanessa Beeley Mörda Assad QE Religionens ok James Petras Gamarna i Caracas Sanktioner mot Kina Googlecensur Vita Hjälmarna Kiev-USA-Europa strategi Trump/Putin Vem tjänar på giftattacken? Mjuk makt Acela-korridoren Vänstern i koalition med högern Jan Öberg Papadopoulos USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 ECRR Undantagstillstånd Wikileaks Annektering Syriza USA:s terrorhandlingar Reporter utan Gränser G20-mötet Uncle Sam Ny kemisk attack i Syrien Evo Morales Europa:stumma underhuggare USA:s finde nr 1 Skyldigheter Irans isolering Det är värd priset nätneutralitet Västs nederlag i Syrien Trump-Putin mötet Politiska krav amerikansk fundamentalism USA: press på Kina Splittrat EU Ukrains invasion av Krim Koreakonflikten Ansvarsfull europeisk politik Internationell rätt Auktoritarism JIT Slakten I mosul Trump luras till krig Ryska invasionen Värdebaserad racism Apokalypsen nära Protagóras Julian Assange Kommittén för befrielse av Irak Northwoods Project H.R. 5732 Bomba Iran Falska vinster Religiös fascism John Bolton USA:s statskupp i Venezuela Vem fan bryr sig Svavlet Västvärldens besatta kampanj Ryssland pressad. Teknikrati 9/11 Slutgiltiga offensiv Konspirationsteori Trump Oligarkernas fiende Imperialismen Amerikanska Gulag Gramski Nytt sarinattack på väg Liberal demokrati 2 minuter innan midnatt OPWC Upp och kämpa människa SvD Plundring av Grekland IS USA:s allierade Project Veritas Hamburg en krigszon Ukrainanazisternas manifestation Vi är alla idioter Socialistiska reformer USA-ledda Imperiet Jus ad bellum Ansvar Glöm fred i Syrien El Pais Färgrevolutionen i Iran 2018 England och den politiska cirkusen. Kuppen mot Trump Totalitarismen i Europa Europas träldom Sydkinesiska Sjön EU en dödszon Ukrainas annektering av Krim Konflikten eskalerar Det tar aldrig slut Östra Ghouta Morder på Syrien Lance deHaven-Smith leda ett internationell upprop Obams fredspris Ändlös konflikt därför Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska han vill FN-rapporten om Israel och apartheid kanadensiska antidopping Vampyrer Kemisk attack i Syrien inte fred Wikealiks rättvisa WADA 9 September 2011 15 år efter 9/11 kommissionen skrev ett brev Modern Imperialism USA USA :s planer kräver frihet vilken mandat har dem Falska alternativ till Krig NATO Nationalstaten Statskuppen i Ukraian

Toroni

Besökare

Vi har 71 besökare och inga medlemmar online