Lee Oswald: "Jag är bara syndabocken."

22 november 1963, 7.55, Dallas polisstation. Oswald förs från sin cell omringad och beskyddad av civilklädda poliser. Plötsligt ligger han död skjuten av  Jack "Ruby" Rubinstein, en nattklubbsägare med Mafiakontakter. Och mordet på den amerikanske presidenten John Fitzgerald Kennedy- JFK- förblev sedan dess olöst. Trots otaliga utredningar, trots undersökande journalistik, trots hundratals vittnen av vilka många "omkom" under mystiska omständigheter, trots tagna filmer och skrivna böcker, trots FBI-agenternas egna vittnesmål, trots läkarnas utlåtanden, trots Oswalds nekande, mm, mm, mm.

Innan Oswald sköts av Ruby svarade han på några frågor ställda av journalisterna som samlades runt honom där han beklagade sig att "han inte viste vad det handlade om", att "han inte fick någon rättslig representation", att "han inte dödade presidenten", att "han jobbade på Texas boklagret därför var han i byggnaden", att han anklagas för mordet av presidenten därför att han hade bott i Sovjet (var även gift med en ryska)", och att "han var syndabocken."

Jag har alltid varit fascinerat av politisk mord. Dessa har ägt rum sedan urminnets tider, i persernas rike, i Egypten, i Grekland, i Rom och även i den moderna politiska historia. En del har blivit lösta men de flesta är olösta och så kommer det att förbli.

Ett av dessa olösta mord, officiellt löst enligt Warren-kommissionen som fastställde att: "...enligt bevisningen ovan kan identiteten av Lee Harvey Oswald som lönnmördare fastställas, samt att han handlade på egen hand vid det tillfället. Det finns inga bevis på att han hade några kumpaner eller var inblandad i någon konspiration med avsikt att mörda presidenten", 28 september 1964-, är mordet på JFK, den 22 november 1963 i statsparken Dealey Plaza i Dallas, Texas.

Jag har skrivit tidigare om mordet på USA:s 35:e president och även rekommenderat vissa böcker som jag tycker ger anledning att ifrågasätta Warren-kommissionens- egentligen FBI:s och CIA:s- officiella version av mordet på Kennedy.

Nyligen, 26 oktober, publicerades mer 2 800 hemligstämplade sidor relaterade till mordet 1963. Men det återstår ytterligare 200 sidor som inte kommer att offentliggöras förrän om 6 månader. Ingen vet varför men tydligt är att FBI och andra säkerhetsinstitutioner, förmodligen även politiker, kanske även den amerikanska maffia, vill ha lite mer tid att ytterligare manipulera sidorna och bevisningen.

Därför kommer konspirationsteorierna, utan vilka mordet förmodligen hade fallit i glömskan, att fortsätta åtminstone till april 2018. Trumps beslut- efter förhandlingar med FBI och CIA- att skjuta upp publiceringen av de återstående morddokumenten "håller Kennedy-mordet-ovisheten levande och är en cliffhanger för CIA" skriver John Lee, politisk kommentator och kolumnist i Mail on Sunday, Irland men skrivit också i Sunday Times och the Daily Telegraph, Australien.

I alla fall är det så att bland de offentliggjorda filerna fanns det ingen ny information som skulle kunna tyda på en konspiration att mörda president Kennedy. Det framkommer inte heller att Oswald som i början framstod som sinnerubbad och farlig, arbetade med någon. Inte heller framkommer något nytt om hans länkar och kontakter med Sovjetunionen. Filerna innehåller inte heller nytt bevismaterial som skulle kunna ge stöd till påståenden att Maffian, Kuba eller extremhögern konspirerade att döda Kennedy.

Sovjetunionen trodde att visepresidenten Lyndon B Johnson ledde en högerextrem konspiration att döda Kennedy. Filerna innehåller ett memo- 1 december 1966- av FBI-chefen J Edgar Hoover där det står att S-unionen trodde att Johnson skulle kunna ligga bakom mordet på Kennedy.

Det som var nytt i filerna var att visepresidenten Johnson hade sin egen teori. Han trodde att Kennedy dödades av en "gudomlig straff" för CIA:s roll i mordet av den sydvietnamesiska presidenten Ngo Dinh Diem som mördades den 2 november 1963 efter en statskupp.

"Det är just dessa filer och många andra liknande som refererar till USA:s skrämande hemliga utrikesinterventioner som egentligen visar betydelsen av[de offentliggjorda] filerna. Filerna stärker den mest troliga berättelsen att det var väldigt brådskande att ge stöd åt den ensamme pistolero-teorin för att förhindra upptäckten av USA:s underrättelsetjänsternas otaliga moraliskt förkastliga [och brottsliga] aktiviteter", skrev John Lee den 1 november.

"Alla filer av denna omfång har historisk betydelse. De lär oss mer hur vidsträckt USA-regeringens  underrättelsernas skamliga beteende var tidigt på 60-talet."

Av dokumenten framgår CIA:s stora inblandning i de otaliga försöken i samarbete med de notoriska maffiamördarna Sam Giancana och Jonny Roselli att mörda Kubas ledare Fidel Castro. CIA:s dokument visar att de betalade 150 000 dollar till Maffia för att giftmörda Castro.

Men mordet eller försök till mord på Castro var inte FBI-chefen Hoover bekymrad över visar dokumenten. Han var mest orolig över att inte kunna binda Oswald till mordet. "Det jag är oroad över och så även Mr. Katzenbach [62-65 vice justitieminister] att inte ha något vi kan övertyga offentligheten med att Oswald är den verkliga mördaren."

De släppta dokumenten visade att många misstag begicks i ansträngningen att etablera den ensamna-mördaren-teorin. Hoover var utom sig och kritiserade Dallaspolisen skoningslöst för att inte ha kunnat skydda Oswald. Faktum är att FBI hade varnat polisen om hotet på Oswald och trots detta gjorde Dallaspolisen inget för att förhindra det.

Enligt Lee finns det inget som tyder på att det finns depraverade bevis mot Sovjet, Kuba eller Maffia. Däremot finns det en hel skadligt material om den demokratiska regeringen, FBI och CIA. Klart är att FBI hela tiden koncentrerade sig på Oswald för att förhindra att obekväma fakta skulle bli offentliga.

Därför valde presidenten George Bush den äldre den 26 oktober 1992, att all material om mordet på Kennedy skulle fortsätta vara hemligstämplat och offentliggöras 25 år senare det vill säga den 26 oktober 2017. Bushs beslut 1992 innehöll en instruktion om att några filer skulle kunna hållas dolda om säkerhetstjänsterna, som FBI och CIA, ansåg att dessa kunde skada den nationella säkerheten eller USA:s ryckte.

Hittills alltså, av de över 2800 dokumenten som har offentliggjorts, framgår inte att det har varit en konspiration av utländska makter eller den organiserade brottsligheten eller USA:s säkerhetstjänster. Det framgår inte heller att Oswald på något sätt hade CIA-kontakter vilket naturligtvis skulle skada CIA avsevärt.

Det som skulle kunna visa att Oswald och CIA var nära knutna till varandra är - inte bara- senatorns Richard S. Schweiker, 61-69 och hälsominister under Reagans presidentskap, 81-83 sade 1976 att "Vi vet att Oswald hade underrättelsekontakter. Vart man än vänder sig i frågan om Oswald finns det underrättelsernas fingeravtryck", The Villad Voice 1975.

Mellan 1975-1976 var Schweiker medlem i en kommittee i Senaten för att studera regeringsoperationer med hänsyn till underrättelsetjänsternas aktiviteter, känd som Church Committee. Bland de 14 rapporterna som kommittéen framlade var även (Book 5) en om mordet på Kennedys. Koncentrationen låg på att FBI och CIA gav stöd åt Warren-kommissionen som fastställde att det inte förekom någon konspiration utan att Oswald var ensam mördare.

Gary Harts och Rickards Schweikers rapport om underrättelsetjänsterna var mycket kritiskt och ansåg att "...utredningen om mordet var bristfällig."

1976 i CBs News sade Schweiker att CIA och FBI hade ljugit för Warren Kommissionen och att detta fall kunde lösas om de följde nya heta spår. Han påstod också att Vita Huset var en del av mörkläggningen.

I BBC-dokumentären "The Killing of President Kennedy" gjorde han följande hårda uttalande om Warren-kommissionens utredning: "Warren-kommissionen hade faktiskt kollapsat som ett korthus och jag tror att det var ett arrangemang för att ge bröd och skådespel till det amerikanska folket för skäl inte kända ännu och på den tiden var det ett av de största mörkläggningar som hade rum i vårt land."

Innan Church-kommissionens utredning bestämde sig presidenten Gerald Ford- medlem i Warren-kommissionen- 1975 bilda en kommission som fick namnet Rockefeller-kommissionen för att utreda mordet. Vicepresidenten Nelson Rockefeller fick till uppgift att bland annat utreda anklagelserna om CIA:s inblandning i mordet på Kennedy.

I de offentliggjorda filerna framstår att vid förhöret med CIA-chefen Richard Helms ställde åklagaren David Belin följande fråga: "...den avslutade delen av min utredning avser anklagelserna att CIA var på något sätt konspirationsaktigt involverad i mordet på president Kennedy. Finns det någon som helst information om  mordet på president Kennedy som på något sätt avslöjar att Lee Harvey Oswald var på något sätt en CIA agent eller agent...?"

Sidan slutar där...

Anklagelserna som Rockefeller-kommissionen utredde var om CIA var delaktig i mordet på Kennedy i Dallas, Texas. Det fanns två teorier: (1) om E. Howard Hunt och Frank Sturgis å CIA:s vägnar personligen deltog i mordet och (2) om CIA hade kontakter med Oswald eller Ruby eller med båda och att dessa kontakter på något sätt kunde leda till mordet.

Man kan i all evighet fortsätta med att skriva om det ena, det andra eller det tredje...Faktum är att det största avslöjandet av de offentliggjorda filerna den 26 oktober var att "FBI och CIA fortfarande försöler att desperat dölja hemligheterna om vad som hände 54 år sedan."

Men det spelar ingen större roll vad som finns i de 200 hemligstämplade dokumenten. Många bland de undersökande författarna anser att James Douglas bok från 2008, "JFK and the Unspeakable" ger  uttömande bevis som ledde till mordet på Kennedy. Inget i de övriga dokumenten kan belysa bättre varför och vem som orkestrerade och utförde mordet.

Det spelar förmodligen ingen roll vad vi vet eller vilka fakta är, den officiella historien kommer inte att ändras. Men vissa fakta kan inte ignoreras och måste belysas.

Douglas drar slutsatsen att Kennedy mördades för han ville ha fred. Han skulle samarbeta med Nikita Krushchev för att få slut på det Kalla Kriget. Han nekade CIA flygunderstöd vid invasions av Kuba vid grisbukten. Han var emot Operation Northwoods, en plan att utföra falska attacker på amerikaner och skylla dem på Castro för att rättfärdiga en regimändring. Han vägrade att återutnämna general Lyman Lemnitzer(60-62) som försvarschef. Han nämnde för generalen David Shoup att han skulle drar sig ur Vietnam. Han sade att han på grund av interventionen på Kuba skulle splittra CIA i 1000 bitar efter hans återval.

Kennedy var i vägen och måste bort. På ett eller annat sätt. CIA destabiliserade och störtade regeringar runt om i Världen i Iran, Guatemala, Kongo, Vietnam, Laos mm. 1961 vägrade han att ge efter generalernas krav att använda kärnvapen mot Berlin och sydost Asien. "Dessa människor är galna" utbrast han.

Kennedy i samarbete med Krushchev ville utplåna alla kärnvapen, avsluta det kalla Kriget och den genom krigsvapen påtvingade Pax Americana i Världen. Genom olika mellanhänder av vilka den amerikanska journalisten Normna Cousins, Påven Johannes XXIII, franska journalisten Jean Daniel är några försökte Kennedy hitta vägar till avspänning.

"De kunde inte tro att en ny president som mig inte skulle få panik och försöka rädda ansiktet. De hade fel om mig" sade han till sina vänner David Powers och Ken O´Donnell om de som planerade invasionen mot Kuba.  

Zapruder-filmen tagen samma dag visar att skotten som dödade Kennedy träffade honom framifrån. Andra filmer visar att innan skotten- vissa antyder att upp till 11 skott hördes- beordras en agent ur Säkerhetstjänsten ansvarig för presidentens beskydd, att avlägsna sig förmodligen för att skottet skall vara möjlig. Filmen visar också att en annan agent protestera mot ordern.

Medicinsk bevisning att Kennedy träffades framifrån förfalskades av läkarna efter order från Amiral Calvin Galloway att ignorera ingångsskadan framifrån. "...på en gång förstod jag att mitt land var inte bättre än ett land i Tredje Världen. Från och med den tidpunkten jag varken litar eller respekterar regeringen" sade en obducent.

Dr Charles Crenshaw, och 20 till, var en av läkarna som tvingades att ljuga. När han senare 1992 med boken "JFK and the Conspiracy of Silence" bröt tystnaden "belönades" han med en illasinnad mediekampanj för att misskreditera honom om hans medicinska kunskaper. Filmen tagen av kapten William Pitzer som filmade autopsin visar tydligt ingångshållet på framsidan. Pitzer hittades skjuten (självmord?) i hans produktionsstudio vid USA:s största medicinska center Bethesda Maryland, utanför Washington. Filmen försvann.

Ed Hoffman och Lee Bowers bevittnade skottlossningen fån den gräsbeväxta kullen i statsparken, inte alls från boklagret, där de också såg två andra män som när de konfronterades med den lokala polisen, som också hörde skotten, visade det sig vara agenter. Hoffmans vittnesmål ignorerades av FBI men verifierades av Bowers som efter att ha lämnad sina observationer till den respekterade JFK-forskaren och författaren Mark Lane dog i en bilolycka 4 månader senare, 1966.

Ytterligare ett vittne på den gräsbeväxta kullen, Gordon Arnold en ung soldat på permission, berättade år efter händelsen att medan han tog bilder av den förbikörande bilkortegen kände han 2 skott avlossas från nära håll bakom honom. Han dukade för att inte bli träffad och innan han hann resa sig böjde sig 2 män över honom, polisklädda med en gevär och krävde att han skulle ta ut filmen. Vilket han också gjorde. Filmen försvann.

Vi vet inte varför Oswald skulle ha mördat Kennedy. Enligt Warren-kommissionen skulle Oswald en ensam psykotisk lönnmördare utföra ett sådant dåd. Enligt kommissionen skulle en annan lönnmördare, Ruby, ha klivit in i polisstationen och kallblodigt inför alla poliser ha skjutit Oswald som vid det tillfälle hade handbojor på sig.

Det finns vittnesmål av Rose Cheramie som jobbade på Rubys Dallas-klubb som påstod att Ruby och Oswald kände varandra väldigt bra och under många år. Hon dog i en bizarr trafikolycka 1965.

Julia Ann Mercer vittnade att hon såg Ruby i statsparken dagen för mordet och såg honom hålla ett gevär.

Detta och mycket annat menar Douglas ger anledning att tvivla på Warren-kommissionens slutsatser. Naturligtvis skulle det vara omöjligt att tala om för det amerikanska folket att deras president har blivit mördat av USA:s militär - och säkerhetstjänster. Det visste FBI-chefen Hoover, Earl Warren och resten av Warren-kommissionen. 

Douglas- och flera andra- menar att komplotten mot Kennedy började redan efter hans presidentval 1960 då han ansågs av den amerikanska ansiktslösa staten att vara en"skurkpresident". Förutom att han bestämd gick emot kapprustningen med Sovjetunionen och förstod att Kuba-krisen hade kunnat leda till en apokalyps avskedade han CIA-chefen Allen Dulles på grund av fiaskot på Kuba. Ironiskt nog blev Dulles senare utsedd till det sjunde medlemmen i Warren-kommissionen.

Det faktum också att Kennedy ville dra sig ur Vietnam blev klart för det militär/industriella komplexet att han utgjorde det största hotet för de enorma vinsterna som nu kommer att gå förlorade. Vid kulmen av det Kalla Kriget uppfattades Kennedy som en förrädare av den militär/säkerhetsapparaten och som ett hinder för Pentagons militär/industriella komplexets ekonomiska intressen.

Kennedy måste bort.

På något sätt blev Oswald involverad i komplotten att mörda Kennedy. Han rekryterades som en 23-åring av CIA och förflyttades till Atsugi i Japan på det U2-planets spionbas. Där lärde han känna Richard Dickie" Bullock. Dickie kallade Oswald för "Ozzie". Ozzie och Dickie hade hand om U2-spionplanet och även utförde operatioen tillsammans i Filippinerna.

Enligt Dickie personen som Ruby mördade var inte "Ozzie" som han kände sedan många år i marinen. 

Plötsligt "hopar han av" till Sovjetunionen och 1962 återvänder han av egen fri vilja till USA med sin ryska fru. Där tas han märkligt nog emot inte som en avhoppare vilket skulle betyda arrestering, förhör, tortyr, fängelse, utan fick hjälp med att hitta bostad, jobb och kontakter.

Han var inblandad i politiska aktiviteter både för och emot Castro och Kuba i USA och även indragen i komplotten mot Kennedy. Hur mycket han visste om CIA:s inblandning eller tjänstens verkliga motiv är svårt att avgöra. Tydligen var han också tjallare för FBI. Oswald jobbade både för CIA som en provokatör, och FBI som en informatör.

Av någon märklig anledning fick Oswald jobb i boklagret några veckor innan, den 16 oktober, Kennedys besök i Dallas. Douglas frågar sig" "Varför tolererades och hjälptes Osvald av regeringen som han förrådde."

Oswald var ute på djupt vatten men han kunde inte se det. Förmodligen förstod han inte vilken liten bricka han var i en mycket större och skoningslös komplott.

Oswald skall ha skjutit tre skott från boklagrets sjätte våning på några sekunder vilket är naturligtvis omöjligt. Dessutom skall två skott ha träffat Kennedy bakifrån enligt Warren-kommissionen vilket gör honom till världens bästa krypskytt. Skott sköts från lagret men inte av Oswald.

Oswald befann sig i byggnaden men inte på sjätte våningen. Allt tyder på en genomarbetad CIA-sammansvärjning att sätta dit Oswald.

Efter att presidenten sköts skyndade sig Oswald, efter ungefär en timme, till en biograf där han blev observerad av Jack Davis. Oswald var nervös, byte plats hela tiden, satt intill olika personer, som om han sökte efter någon. På väg till biografen skall han också ha skjutit en polis vid namn JD Tippit.

Slutligen sätter sig Oswald intill en person i biografen där han arresteras av poliser. George Applin en biobesökare observerade arresteringen av Oswald och kände även igen Ruby. Vad Ruby gjorde där är det ingen som vet. Och varför poliserna inte sköt Oswald om inte på grund av mordet på Kennedy åtminstone på grund av mordet på Tippit.

Var det meningen att poliserna skulle skjuta Oswald när han flydde från mordplatsen? Var det därför Ruby var på biografen för att bevittna mordet på Oswald? I vilket fall som helst skulle Ruby skjuta Oswald själv två dagar senare i Dallas polisstationen.

Det finns flera vittnen och flera märkliga händelser som ignorerades av både Warren-kommissionen och den etablerade media. Antigen blev dem och deras vittnesmål utelämnade, förvrängda eller hotade att inte uttala sig offentligt.

En sådan märklig tillfällighet var när flygserganten Robert Vinson skulle flyga från Washington hem till Colorado Springs på en C-54 militär lastflygplan fredagen mordet begicks. Planet han färdades med ändrade plötsligt riktning och landade i Dallas efter att piloten meddelade att Kennedy mördades. Ensam passagerare som han var lade han märke att två män gick ombord. Den ena av dem kände han, senare på söndagen när han kom hem, igen som presidentens mördare, Oswald????

Hur kan det vara möjligt att Oswald befann sig på två ställen samtidigt? Och varför befann han sig på ett plan med CIA-beteckning? Tydligen måste det ha funnits en bedragare med i bilden. Varför om inte för att sätta dit den verkliga Oswald?

Och varför pratade Oswald mycket dåligt ryska när han besökte den kubanska och ryska ambassaden i Mexiko City? Den verkliga Oswald pratade flytande ryska. Kan det funnits en bedragare vars målsättning var att misstänkliggöra syndabocken Oswald? Eller för att lägga ut ett spår av bevis för att snärja honom som Kubas eller Rysslands förlängda arm?

Till och med Hoover visste att det fanns en bedragare vilket också han nämnde för Lyndon B Johnson, efterträdaren till Kennedy, angående Oswalds påstådda besök i det sovjetiska ambassaden i Mexiko.

En annan märklig sak som hände morddagen är det faktum att många poliser och säkerhetspersonal drogs in den dagen. Sheriffen Bill Decker drog in all polisbeskydd. Secret service, säkerhetstjänsten som skulle skydda presidenten, drog tillbaka motorcyckelpoliserna till skillnad från Houston dagen innan. Den drog tillbaka även agenterna som sprang bakom bilen för att försvåra eventuell beskjutning.

Den enda som faktiskt känner till den absoluta sanningen är Lee Oswald och han sköts ner av en nattklubbsägare med maffiakontakter. Mitt i Dallas polisstation. Bland alla poliser och journalister. Men Oswald sista ord var "jag är syndabocken". Därmed var den enda som verkligen kunde avslöja vem som orkestrerade mordet på president Kennedy borta. 

 

 

Ingenting i de mer än 2 800 sidor som offentliggjordes ger någon större insikt i de två viktiga frågor angående mordet på Kennedy. Fortfarande efter så många år är det väldigt många som undrar vem som mördade presidenten och varför. Frågorna förbli obesvarade.

Det finns naturligtvis andra som anser precis som Warren-kommissionen att det var den ansamma sinnesjuke Lee Oswald som utförde mordet. Säkert är att alla sidor, oavsett om det har gått så lång tid efter mordet, vill veta sanningen och gå vidare.

Men sanningen måste fram därför att mordet är en händelse med en avgörande betydelse. Oavsett om det allmänna reaktionen är att mordet ägde rum ett halvt århundrade sedan och att man tycker att alla vi borde gå vidare och att det inte längre spelar någon större roll är det viktigt att sanningen kommer fram som en katharsis-process.

För händelser spelar roll. Mordet på den amerikanske presidenten JFK spelar roll. Därför att vi vet att ingen president sedan dess vågade gå emot och trotsa det militär/säkerhets/industrielle komplexet. Det spelar roll därför att Pax Americana spred sina tentakler i Världen genom USA:s militär i över 130 länder med 1 000 baser. Det spelar roll därför alla vet att mängden blod och pengar som gick/går åt i alla dessa krig och krigsförberedelser och förbrytelser har ökat och kommer att öka astronomiskt.  

Det spelar roll därför att Kennedy var den sorters ledare som CIA brukar störta i andra länder runt om i Världen. Men Kennedy hade även andra fiender. Bankirerna, industriledarena och börsen. Han arbetade för att minska vinsterna för oljebolagen och angrep stålföretagen för att förhindra deras prishöjningar.

Detta var ett beteende som kunde få vilken statsman som helst att bli störtad i ett land med en amerikansk ambassad. Han hade alla generaler och krigshetsare emot honom. Även Wall Street.

USA:s etablissemang, regeringen och V-världens media valde att inte öppet och ärligt ens diskutera denna extraordinära händelse som fick namnet "århundradets brott". Men "...vad säger det om deras trovärdighet?", undrar Finian Cunningham.

"Sådant systematiskt mediaförnekande av verkligheten tillfogar obotliga skador på deras trovärdighet. Hur kan de tas seriöst om andra frågor, oavsett om det är påståenden om "rysk inblandning" eller om kriget i Syrien eller påståeneden som rättfärdigar Washingtons aggression mot Iran eller Nordkorea?"

Naturligtvis hanteras alla politiker som är "emot" nu, även då, med säkert mer nu effektivt nu, först av media. Om media eller någon annan manöver - utpressning, avsättning, avledningsmanöver mm- kan lyckas med att stoppa dessa politiker är våldet inte nödvändigt.

Men det fanns ingen annan möjlighet för den "svarat staten" att bli av med Kennedy. Mordet var nödvändig.

Med kuppen mot Kennedy försvann också varje liten chans för Världen att lösa konflikterna på annat sätt än att konstant använda sig av vapenmakt i den amerikanska och V-världens utrikespolitik. De otaliga illegala regimändingarnas operationer av USA och dess allierade i Väst under den nobla strävan att "försvara demokratin", "bekämpa terrorism" eller beskydda "mänskliga rättigheter", med miljoner döda och fördrivna hade kanske aldrig ägt rum. 

Om mordet på Kennedy kommer att lösas om 6 månader vet jag inte. Jag vet inte heller om vi någonsin kommer att få reda på vem som orkestrerade och utförde mordet. Dagen för publiceringen av dokumenten har lanserats som dagen för avslöjanden och avslut. Men det blev närmast så att mordet på Kennedy fortsätter att mörkläggas av den amerikanska "deep state".

Antagandet att offentliggörandet av de hemliga arkiven skulle kasta ljus över situationen var missvisande. Den presstituerade medias och den amerikanska statens förnekande om mördarkomplotten mot Kennedy är en symptom om den förhärskande totalitarismen som går under namnet "Västvärldens demokrati."

Men det lärdom vi kan dra av hela förloppet från morddagen tills idag är att (1) om en president är villig att konfrontera eller ta uti med det intensiva inhemska trycket från makteliten och vill i stället ha fred med de utmålade fienderna kan allt hända. Mörkret som omger mordet på Kennedy borde inte skymma denna sanning och (2) det finns gott om bevisning som pekar åt statlig avrättning av en president som var villig att ta stora risker för freden.

"Ingen president efter Kennedy kan ignorera denna bistra verklighet och det är möjligt att en president i framtiden med visionen och kuraget som JFK kanske slå oddsen" skriver Ray McGovern, 31 oktober.

Men det är föga troligt att en president kan stå emot den etablerade ekonomiska eliten. Förmodligen kommer det i april att finnas att läsa i tidningarna att "JFK-dokumenten: Löftet om avslöjanden omintetgjordes av CIA och FBI."

Det är nog som Jon Schwarz uttrycker det i The Devil´s Chessboard: "...dina mörkaste misstankar om hur världen fungerar är troligen en underskattning. JA, det finns en amorfisk [ansiktlös] grupp av icke valda bolagsjurister, bankirer och säkerhets- och militära tjänstemän som bildar en amerikansk "deep state" [svarta staten], som sätter de verkliga gränserna för de sällsynta politikerna som försöker att gå emot."

Varför kan inte kroppen grävas upp och låta en ny obduktion utföras?

 

Intressanta böcker/artiklar: Rickard S Schweiker: JFK and the Unforgivable; James Douglas, "JFK and the Unspeakable: "Why he Died and Why it Matters", Simon § Schuster, 2008; Jim Marrs, "Crossfire: The Plot that Killed Kennedy, 1989"; David Talbot, "Brothers", 2007; Richard H.  Popkin "The Second Oswald", 1966; John Armstrong "Harwey & Lee", 2003;Jon Schwarz,"The Devil´s Chessboard", 2015.

För mer läsning: www.antiwar.com;www.paulcraigroberts.org;www.strategic-culture.org; www.globalresearch.ca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Västvärlden och Europa förbereder sig för det otän...
Västvärlden vs Nordkorea: De transatlantiska barba...

Relaterade inlägg

 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
onsdag, 23 januari 2019

Taggar (Etiketter)

Ukraina Sanning Mordet på Kennedy Demokrati Krim JFK Nytt sarinattack på väg Västs nederlag i Syrien IPE Trump-Putin mötet Liberalismens doktrin William Blum Undrminera EU Northwoods Project Lee Harvey Oswald USA: press på Kina G20-mötet Trump vs etablissemanget Rysslands oövervinliga vapen Europas träldom Trump den imbecille Glöm fred i Syrien Folkstyre Ukrainas annektering av Krim Spetznaz H.R. 5732 nätneutralitet MH-17 Imperialismens logik Lundin Oil Jan Öberg Novichok Helsinforsmötet Vi är alla idioter Gramski George Sorros Operation Gladio Irans isolering Ukrainanazisternas manifestation Sydkinesiska Sjön Hamburg en krigszon Europeiskt återuppvaknande Putin:lämna oss i fred Europas vansinne Robert Fisk MH17 Theokrati Ny kemisk attack i Syrien Deir ez-Zor Vanessa Beeley Internetcensur JIT Svavlet RAND Corporation Det globala dårhuset Engelska provokationer FN Ingen fred med Ryssland Vänstern i koalition med högern William Binney Västvärldens distopy Uncle Sam USA:s tvåfrontskrig Förbjud Vänsterrörelsen EU en dödszon 2 minuter innan midnatt Amerikansk korståg OPWC Fredspriset 2009 Kommittén för befrielse av Irak Det är värd priset Daniel McAdams Stanislav Petrov Alvin A. Snyder Sanktioner mot Kina Statskupp i USA nonbeingzone Sergei Skripal Jugoslavien Ryska atleterna friades Israel bombar Syrien Är det redan över för Trump? Liberal demokrati Europas öde Nordkorea Chang Wanguau Palatskuppen mot Trump Splittrat EU USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 Kiev-USA-Europa strategi ECRR KREAB Zombifiering Scott Ritter Stephen Cohen Protagoras Ryska atleternas bannlysning Krigsvalet Eviga krigspartiet Jus ad bellum Vita västvärldens dominans Ryssland pressad. Europeisk integritet Teknikrati Betalda demostranter Papadopoulos Nordkoreakrisen God Bless America Häxjakten mot Trump Obamas fredspris MSC Slutgiltiga offensiv Vem är monstret? 9/11 Bildt-Georgien Gasattacken i Douma Thrasymachos Undantagstillstånd Sofisterna Västvärldens besatta kampanj USA hotar Ryssland Trumps FN-tal USA:s finde nr 1 Trump luras till krig SOHR Mjuk makt Det Turkiskt-kurdiska Kriget Färgrevolution i Washington Manafort och Gates Vem fan bryr sig The Kitchen Obamas krokodiltårar Turkiet invaderar Syrien Multipolär värld Forum för Krig Yeltsin-Putin Trojkans krigsbrott Statskuppen i Ukraina Alexis Tsipras John Bolton Statskupp Isolera Ryssland Revolution Googlecensur IS USA:s allierade Konflikten eskalerar 11 september 2001 Mörda Assad Vita Hjälmarna Imperialismen CAS Upp och kämpa människa Slakten I mosul Bombs for Peace Vem tjänar på giftattacken? Falska vinster Project Veritas Religiös fascism Avhumanisering Putins tal Ingen giftattack i Gouma Goda-Onda Syriza James Petras Annektering Kertjincidenten. Skyldigheter Imaginär fiende USA:s terrorhandlingar Koreakonflikten Bomba Iran Missiler mot Damaskus Carl Bildt EU contra Nationalstaten Befolkningens plundring Obama en bedragare Jens Stolenberg QE Reporter utan Gränser Religionens ok Amerikanska Gulag Värdebaserad racism Meningslöst att tala med Väst Apokalypsen nära Plundring av Grekland Slakthuset Damaskus SvD Lucy Parson Protagóras Ansvar III:e Världskriget Europas krigsbrott Der ez-Zor Västvärlden fångad i en våldspiral Östra Ghouta Petrodollar EU:s statsskuld Obama en krigsförbrytare Ryska invasionen USA:s krigsbrott i Mosul Solon atenaren "Ryska propaganda" Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Acela-korridoren Amerikanska baser=Vasallstat Europa:stumma underhuggare Västvärldens vampyrer Mordet på Milosevic Trumps krigskabinett Fredrik Karén Förrädaren Trump Politisk dygd Mördarorganisationen NATO Det tar aldrig slut USA:s krigsbrott OPCW Konspirationsteori 2 Trump Oligarkernas fiende Internationell rätt Georgien Auktoritarism Kropotkin An die Freude Jack Ruby Ukronazisterna Krösus PropOrNot Statskuppen i Iran 1953 McCarthyismen Underkastelse eller Krig USA-ledda Imperiet USA-NATO-EU England och den politiska cirkusen. Udo Ulfkotte Kuppen mot Trump Samir Amin USA:s statskupper Ansvarsfull europeisk politik John Kiriakou OPCV Warren-kommissionen Kina omringas 5 minuter innan "midnatt" Trump/Putin EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland amerikansk fundamentalism Axiom Gula Västarna Merci beaucoup France Ukrains invasion av Krim El Pais Fejknyheter Färgrevolutionen i Iran 2018 SBU Modern Imperialis Utrottningen i Östra Ukraina Ron Paul vilken mandat har dem Statskuppen i Ukraian USA kommissionen skrev ett brev NATO kanadensiska antidopping Falska alternativ till Krig Vampyrer Kemisk attack i Syrien Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska 9 September 2011 Morder på Syrien Modern Imperialism 15 år efter 9/11 USA :s planer kräver WADA frihet inte fred Obams fredspris rättvisa han vill FN-rapporten om Israel och apartheid Lance deHaven-Smith Ändlös konflikt därför Nationalstaten leda ett internationell upprop

Toroni

Besökare

Vi har 30 besökare och inga medlemmar online