Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 484 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 486 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 487 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 488 Europa, den imperialistiska demokratin och den nya internationella oordningen - Antifon - Blogg
Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 777 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 1912 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 2619 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 2673

Europa, den imperialistiska demokratin och den nya internationella oordningen

Vi vet vad USA vill. Amerikanerna vill vara det ledande imperiet i världen och diktera villkoren för att trygga sin överlevnad på andra länders bekostnad under parollen "frihet för andra och trygghet för oss".

25 år sedan föll Berlinmuren. Sovjetunionen, kommunismen och planekonomin försvann och marknadsekonomin och den liberala demokratin stod som ensam segrare i Europa. Världen som vi kände den existerar inte längre.

I den värld som vi trodde skulle bli så mycket bättre bara "de röda" försvinner tenderar att bli allt med förtryckande, militaristisk och fördummande. De fattiga blir allt fler och de rika allt färre om än desto rikare. Rikedomarna fördelas orättvist och segregationen blir allt större. 20% av världsbefolkningen (officiellt) lever långt under existensminimum under skamliga och människovidriga förhållanden och det är vi, västerlänningar som utgör 20% av befolkningen i världen som blir allt rikare. Resterande 60% lever i konstant fattigdom. Den övergripande trenden är att de rika 20-procenten blir mindre genom ansamlingen av rikedomarna i allt färre händer.

Västvärldens marknadsekonomi, förödande kapitalism och den politiska statens kapitulation inför storfinansen leder till att allt fler aktörer kan vara med och sätta världsagendan. Multinationella företag, organisationer och banker har idag större ekonomiska resurser än många stater. De politiska besluten blir allt mer avhängiga de enskilda ekonomiska intressen.

Den allt mer globaliserade världen styrd endast av ekonomiska intressen, girighet och profit tillåter att allt fler länder integreras i ett system där storfinansen och storkapitalet styr den politiska viljan. Att ta sig ur detta nät av despotism och utsugning blir i förläggningen en omöjlighet.

Men världsbilden håller på att förändras. USA:s roll som världens ledande ekonomisk och militär makt håller på att rubbas i grunden. Osäkerheten är stor. För att USA inte skall mista sin position som den enda stormakten och planetarken tar de till alla tillgängliga medel som står till buds. Militära och ekonomiska.

I egenskap av den starkaste- tills nu- militära makten för att bevara och stärka sin roll i världen tar USA det sista tillgängliga medlet: MILITÄR STYRKA. "Den nya världsordningen" som USA proklamerade 1989 har två karaktäristika

1. Vi är den enda supermakten

2. De som inte är med oss är emot oss.

För att vara och förbli världshegemonen använder vi oss av vår militär kapacitet. Tycker ni inte som oss tar vi oss friheten att se till att ni blir en del av oss eller så bombar vi er tillbaka till medeltiden. Det är dessa medel USA förfogar över för att förbli ensam ledare på världsscenen.

Europa har sedan dess anslutit sig till USA:s doktrin. Det började med bombningarna i EUROPA (Jugoslavien), fortsatte sedan till Afghanistan, Irak, Somalia, Libyen  och andra.

Plikttrogen och utan skam såg vi på hur Europa bombades av amerikanerna. Vill bara påminna att Jugoslavien bombades av tre länder Tyskland(Hitler), England (Churchil), USA (Clinton). Vanärade och utan stolthet fann vi oss i att ett europeisk land som inte ville följa de nya riktlinjerna delades upp i 5 nya stater som tvingades ansluta sig till de nya idealen.

USA bryr sig inte om internationell rätt. Genom att hånskratta åt FN och åsidosätta dess grunder, att rätt skall gälla före styrka, struntar USA och naturligtvis även Europa de kollektiva normerna som skall inskränka användningen av våld och monopoliserar USA våldsanvändning för att försvara sina egoistiska nationella och ekonomiska intressen. Genom att Europas röst inte hörsammas visar USA vem som styr och vem som är vasallen.

USA:s styrkedemonstration fortsatte i Afghanistan och Irak med Europas goda minne och utan FN resolution. Ensam men med vårt (tysta) medgivande fortsatte förstörelsen av flera länder. Utan övertygande bevisning utan enbart grundad på världens äldsta vapen: lögnaktig retorik där man ikoniserar sig själv och demoniserar motståndarna.

Under den bedövande parollen att "befria folket" och etablera en liberal demokratisk regim, stärka den liberala ordningen och de mänskliga rättigheterna tar USA och Europa sig rätten att använda militärt våld. Vi vet vad den nya världsordningen innebär: inskränkning av folkets politiska rättigheter, förstärning av polis- och militärmakten, skapande av starkare och förbättrade kontrollmekanismer för total insyn i den enskildes liv mm.

Genom att vi böjer huvudet för USA reduceras Europas roll i historien till att vara USA:s leddocka som stödjer alla dess försök att bibehålla sin avtagande maktposition i världen. USA skall inte stödja sig på Europa via den USA:ledda militärorganisationen NATO för att dess trupper skall tjäna USA:s egna syften istället för rättvisans.

USA accepterar inga krav ställda från FN när de går emot USA:s intressen. USA erkänner inte krigsdomstolen i Haag. Inga amerikaner får dömas för krigsbrott i Haag. USA anser att rättvisan(bombningarna, förstörelse, tortyr) som drabbar våra fiender är rättvis. USA litar bara på sin egen styrka (och NATO): den största i världen. Alla de andra staterna kan inte göra annat än att underkasta sig och följa denna policy även om de misstycker: det är priset de måste betala till förmån för freden (undvika bombningarna).

ÄR DET VAD VI VILL I EUROPA? Vill vi lyda under USA:s ok, det exceptionella och oumbärliga folket som vill tvinga till sig frälsarens roll i universum? Kan vi uppföra oss hur som helst för frihetens och tryggheten skull? Finns det ingen annan väg? Då vi inte väljer fred genom lag(FN) måste vi välja fred genom imperiet?(bombningarna).

Varför inte välja att upprätthålla fred genom balans mellan många makter? Varför kan inte Europa vara/bli en egen makt och återigen hitta sin plats i världen?

Bli en mjuk makt.

Vi har frivilligt eller inte stött USA:s väg till världsherravälde i nästan 100 år. Vi har sett vad det har kostat i tragedier, människoliv och folkförflyttningar. Vi har sett vad den europeiska imperialismen och kampen om de ekonomiska resurserna i världen har kostat Europa. Vad vi nu får uppleva är annan sorts imperialism, den demokratiska imperialismen väl dold under principer som "frihet för andra" och "trygghet för oss".

Avsikten är desamma: att skap lydstater för att kontrollera de ekonomiska resurserna.

Konsekvenserna är desamma: att förtrycka andra under frihetens slöja.

Är det vad vi det europeiska folket vill? Har vi inte lärt oss av vår historia, av alla krig vi har skapat i vår egen kontinent med allt vad det har inneburit?

Var är de europeiska värden? Var är den europeiska identiteten? Var är förnuftet och det kritiska tänkandet som motsätter sig spekulationerna, förutfattade meningar och befriar oss från fruktan och de mörka krafterna? Var är Europa som vill att våra handlingar skall ledas av politiken och etiken, vår vilja, våra önskningar, våra ideal skapade för över 2 500 år sedan?

Var är rätt(visan) som skall stävja makten i samhället? Rättvisan som motvikt till egoism, till särbehandling och fördelar man tillgodogör sig genom makten. Var är Europa som inte enbart skall styras av ekonomismen som vetenskap och de ekonomiska krafterna? Ett Europa som alltid försökt stävja den ekonomiska dynamiken och dess effekter i det kollektiva rättvisans namn till förmån för de svagaste.

Var är demokratin där allas rätt till deltagande i det politiska beslutsfattande var en självklarhet och rätten att uttrycka sin åsikt fritt och utan fruktan för konsekvenser en rättighet?

Var är toleransen? Var är...? Var är...?

Det mjuka imperiet.

 

 

 

 

 

Den som hotar den amerikanska (och den europeiska)...
SvD: Ensidigt informationsflöde i propagandakriget...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
söndag, 19 september 2021

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Gula Västarna Sanning Mordet på Kennedy Demokrati Krim Bombs for Peace 11 september 2001 Mörda Assad Vita Hjälmarna Imperialismen CAS Upp och kämpa människa Slakten I mosul Ingen giftattack i Gouma Goda-Onda Vem tjänar på giftattacken? Falska vinster Project Veritas Religiös fascism Avhumanisering Putins tal Koreakonflikten Syriza James Petras Evo Morales Annektering Kertjincidenten. Skyldigheter Imaginär fiende USA:s terrorhandlingar Obama en bedragare Jens Stolenberg Bomba Iran Missiler mot Damaskus Carl Bildt EU contra Nationalstaten Befolkningens plundring Apokalypsen nära Den begravda revolutionen QE Reporter utan Gränser Religionens ok Amerikanska Gulag Värdebaserad racism Meningslöst att tala med Väst Europas krigsbrott Der ez-Zor Plundring av Grekland Slakthuset Damaskus Socialistiska reformer SvD Lucy Parson Protagóras Ansvar III:e Världskriget Obama en krigsförbrytare Ryska invasionen Västvärlden fångad i en våldspiral Östra Ghouta Petrodollar EU:s statsskuld Europa:stumma underhuggare Västvärldens vampyrer Politiska krav USA:s krigsbrott i Mosul Solon atenaren "Ryska propaganda" Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Acela-korridoren Amerikanska baser=Vasallstat USA:s krigsbrott OPCW Mordet på Milosevic Trumps krigskabinett Anderna Fredrik Karén Förrädaren Trump Politisk dygd Mördarorganisationen NATO Det tar aldrig slut An die Freude Jack Ruby Konspirationsteori 2 Trump Oligarkernas fiende Internationell rätt Georgien Auktoritarism Kropotkin USA-ledda Imperiet USA-NATO-EU Totalitarismen i Europa Ukronazisterna Krösus PropOrNot Statskuppen i Iran 1953 McCarthyismen Underkastelse eller Krig John Kiriakou OPCV England och den politiska cirkusen. Aymara-folket Udo Ulfkotte Kuppen mot Trump Samir Amin USA:s statskupper Ansvarsfull europeisk politik Merci beaucoup France Warren-kommissionen Kina omringas 5 minuter innan "midnatt" Trump/Putin EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland amerikansk fundamentalism Axiom Utrottningen i Östra Ukraina Ron Paul Finansialiseringen Ukrains invasion av Krim El Pais Fejknyheter Färgrevolutionen i Iran 2018 SBU Modern Imperialis Northwoods Project Nytt sarinattack på väg Västs nederlag i Syrien IPE Trump-Putin mötet Liberalismens doktrin William Blum Undrminera EU Glöm fred i Syrien Lee Harvey Oswald USA: press på Kina G20-mötet Trump vs etablissemanget Rysslands oövervinliga vapen Europas träldom Trump den imbecille Lundin Oil V för Venezuela Folkstyre Ukrainas annektering av Krim Spetznaz H.R. 5732 nätneutralitet MH-17 Imperialismens logik Operation Gladio Jan Öberg Novichok Julian Assange Helsinforsmötet Vi är alla idioter Gramski George Sorros Irans isolering Ukrainanazisternas manifestation Sydkinesiska Sjön Hamburg en krigszon Europeiskt återuppvaknande Putin:lämna oss i fred Europas vansinne Robert Fisk MH17 RAND Corporation Gamarna i Caracas Theokrati Ny kemisk attack i Syrien Deir ez-Zor Vanessa Beeley Internetcensur JIT Svavlet Det globala dårhuset Engelska provokationer Mänsklig förnedring FN Ingen fred med Ryssland Vänstern i koalition med högern William Binney Västvärldens distopy Uncle Sam USA:s tvåfrontskrig Förbjud Vänsterrörelsen EU en dödszon 2 minuter innan midnatt Amerikansk korståg OPWC Fredspriset 2009 Kommittén för befrielse av Irak USA:s statskupp i Venezuela Det är värd priset Daniel McAdams Stanislav Petrov Alvin A. Snyder Sanktioner mot Kina Statskupp i USA nonbeingzone Sergei Skripal Visselblåsare Jugoslavien Ryska atleterna friades Israel bombar Syrien Är det redan över för Trump? Liberal demokrati Europas öde Nordkorea Chang Wanguau Palatskuppen mot Trump Splittrat EU USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 Kiev-USA-Europa strategi ECRR KREAB Zombifiering Guaidó folkets färrädare Scott Ritter Stephen Cohen Protagoras Ryska atleternas bannlysning Krigsvalet Eviga krigspartiet Jus ad bellum Vita västvärldens dominans Ryssland pressad. Edward Snowden Europeisk integritet Teknikrati Betalda demostranter Papadopoulos 9/11 Nordkoreakrisen God Bless America Häxjakten mot Trump Obamas fredspris MSC Slutgiltiga offensiv Vem är monstret? Bildt-Georgien Gasattacken i Douma CANVAS Thrasymachos Undantagstillstånd Sofisterna Västvärldens besatta kampanj USA hotar Ryssland Trumps FN-tal Manafort och Gates USA:s finde nr 1 Trump luras till krig SOHR Wikileaks Mjuk makt Det Turkiskt-kurdiska Kriget Färgrevolution i Washington Statskuppen i Ukraina Vem fan bryr sig The Kitchen Obamas krokodiltårar Turkiet invaderar Syrien Multipolär värld Forum för Krig Yeltsin-Putin Trojkans krigsbrott Konflikten eskalerar Alexis Tsipras John Bolton Apartheidkuppen i Bolivia Statskupp Isolera Ryssland Revolution Googlecensur IS USA:s allierade inte fred Obams fredspris rättvisa han vill FN-rapporten om Israel och apartheid Lance deHaven-Smith Ändlös konflikt därför Nationalstaten leda ett internationell upprop vilken mandat har dem Wikealiks Statskuppen i Ukraian USA kommissionen skrev ett brev NATO kanadensiska antidopping Falska alternativ till Krig Vampyrer Kemisk attack i Syrien Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska 9 September 2011 Morder på Syrien Modern Imperialism 15 år efter 9/11 USA :s planer kräver WADA frihet

Toroni

Besökare

Vi har 36 besökare och inga medlemmar online