Fria tankar

Tankar och funderingar om det ena och ...

2017 tenderar att utveckas till ett mycket farligt år

"Pressens frihet är inte detsamma som frihet att ljuga i pressen. Hela V-världens media, både tidningar och TV- är inget annat än en gigantisk propagandamaskin i händerna på den härskande eliten. De presstituerade saknar all integritet, moralisk medvetande och respekt för sanning." Dr. Paul Craig Roberts, King World News, 27 januari

"Det finns inte sådant ...som en oberoende press...Det finns ingen av er som vågar skriva ner era ärliga  uppfattningar...och om någon av er skulle vara dum nog att skriva ner ärliga uppfattningar skulle han vara ute på gatorna och söka annat jobb...innom 24 timmar skulle jag bli av med mitt jobb. Journalisternas uppgift är att förstöra sanningen, att ljuga rakt ut, att förvränga, att förtala...Vi är rika mäns verktyg...de drar i strängarna och vi hoppar. Vår talang, våra möjligheter och vårt liv är andra människors egendom. Vi är intellektuellt prostituerade". John Swinton, 1880-1921, journalist, redaktör NYT, NYS(un)

PCR fortsätter:" Vem om inte den föraktliga Västmedia rättfärdigar de grova krigsbrotten mot millioner människor [utförda] av Clinton-, Bush- och Obamaregimen i nio länder-Afghanistan, Irak, Libyen, Pakistan, Yemen, Syrien, Palestina och de ryska delarna av Ukraina?"

"Vem annars än den föraktliga Västmedia rättfärdigar den inhemska polisstaten och som har skapats runt om i V-världen i "terrorkrigets" namn?"

"I samband med krigsbrotten som Clinton-, Bush- och Obamaregimen begick borde även Västmedia dömas för sin delaktighet i de massiva brotten mot mänsklighetet. "PCR

Gorbachev varnar att "Världen förbereder sig för krig". V-världens media som anstränger sig att bibehålla spänningarna högt mellan Väst och Ryssland vilket är farligt för mänskligheten och ett direkt hot mot all liv på jorden.

Ett exempel på hur den presstituerade media försöker hålla spänningarna uppe är att kontinuerligt  deklarerar att om Trump lyfter sanktionerna mot Ryssland är det ett tecken på att Trump är en rysk agent. Det paradoxala i hela är att Demokraterna i USA och i övriga Världen och hela den liberala-progressiva-vänstern mobiliserar frenetiskt antikrigs-rörelsen för att inte bara motarbeta utan även bekämpa Trumps antikrigs-politik.

Ett annat är naturligtvis att dessa imbecilla europeiska nordbo kontinuerligt insisterar att det är ryssarna som ständigt provocerar USA och NATO i Östersjöområdet. Att det är ryssarna som är de aggressiva. Att det är ryssarna som utgör ett hot. Lögnerna dessa befattar sig med är allvarliga. Av lika allvarlig art som de i USA och därför borda alla dessa pseudojournalister och skribenter och fristående krönikörer åtalas och dömas för krigshets.

Hunter S. Thompson, journalist och författare: "Den bsoluta sanningen är en mycket sällsynt och farlig vara i den professionella journalistiken".

Genom att Västmedia inte erkänner och inte ber om ursäkt för sina egna lögner, de så kallade fejkade nyheterna, "misslyckas media medvetet att berätta lögner och legitimerar mened och falska vittnesmål. Lögnerna uttalade tillräckligt ofta blir då sanning som kan användas av polis, åklagare och domare för att döma oskyldiga.

Det som media håller fortfarande på med är att, åtminstone med hänsyn till krigsrisken, att istället att attackera Trump och kritisera honom på de områden det behövs, såsom miljöfrågorna som är verkligen av yttersta betydelse, hans tolerans med polisens användande av grymma metoder och kriget mot terrorn, gör de allt för att försämra USA-Ryssland relationerna. Det vill säga de försämrar möjligheterna för att Världen skall undvika krig.

Vad Trump måste inse är att det "muslimska hotet" är en chimär, en bluff skapad av de nykonservativa och det militära säkerhetskomplexet med den presstituerade medias aktiva deltagande som inte tjänar någon annan än CIA:s, Pentagons och militärindustriernas hegemoniska agendan, budgeten och makten. Om USA, EU och dess mördarorganisation NATO slutar att bomba och slakta muslimer, träna och beväpna styrkor för att avsätta muslimska regeringar som Syrien, Irak Libyen mm kommer förmodligen det "muslimska hotet" att försvinna.  

USA, EU och resten av den besudlade V-världen borde splittra upp de få till antal megamediaföretagen, som styr hela V-världens tankar och politik, till små enheter utan relation till den styrande eliten. Och naturligtvis påverka politiken och människorna med sanningen istället för att använda lögner för att agera för eller emot en regering.

"Världen förbereder sig för krig" skrev Gorbacheov. Jag skrev för ett tag sedan att situationen i Ukraina är väldig allvarlig och att det förmodligen kommer att bli betydligt värre om det skall kunna bli bättre. Om det inte går så långt att det kan leda till ett krig mellan NATO och Ryssland där i första hand Europa kommer att pulvriseras och därefter...vem bryr sig.

Som läget är nu kan det inte finnas någon militär lösning i Ukraina-krisen. Främst av den anledningen att Ryssland och Putin inte vill inkorporera de ryska delarna av Ukraina, Östra Ukraina, med Ryssland vilket invånarna i Östra Ukraina önskar. När invånarna på Krim röstade för att bli en del av Ryssland inkorporerades halvön med Ryssland. Varför inte med Donetsk-området?

En annan anledning är det massiva stödet, politiskt, ekonomiskt och militärt, den ukrainska regeringen får från sina uppdragsgivare USA och EU. USA:s och V-världens avsikt att omringa Ryssland hat gått om intet och även om både USA -och EU- har begått avtalsbrott genom utvigningen av NATO österut att även inbegripa Östeuropa, nära gränsen till Ryssland, i sin mördarorganisation verkar det inte uppfattas av varken det journalistiska etablissemanget eller vanligt folk att detta avtalsbrott kan vara orsaken till att ett fruktansvärt krig kan bryta ut.

En tredje anledning är att Ukraina själv använder konflikten i landet för att positionera sig diplomatiskt och politiskt som ett sätt att få ännu mer sympati, ännu mer stöd och ännu mer pengar. Och naturligtvis även för att hitta sin relation gentemot den nya amerikanska regeringen.

Det som inte kommer fram via den europeiska media-helt medvetet naturligtvis- är att konflikten i Donetsk-regionen har eskalerat avsevärt. Kievs trupper säger att det är en vedergällning för rebellernas aggression. I de fallen eskaleringen nämns presenteras den som ett ryskt försök att föra ett proxy-hybridkrig mot Kievs västvänliga regering.

Krafterna bakom ansträngningarna att försämra USA-Ryssland relationerna trycker på att sanktionerna mot Ryssland skall åtminstone bestå så läge Minsk-avtalat inte implementeras helt såväl som straffet för "Rysslands annektering av Krim".

Tyvärr har det blivit liten framgång i Minsk-avtalet främst på grund av ukronazisternas ovilja att fullfölja sina åtaganden att sträva och arbeta efter nationell endräkt och förlikning. Den senaste eskaleringen måste därför ses som ett försök att avleda uppmärksamheten från de bristande reformerna och ett rop på extra finansiering från sina sponsorer i Väst.

När det gäller Krim-halvöns självständighet från Ukraina var det knappast förvånande. Efter den av USA, John McCain och Victoria Nuland, en ideolog på yttersta högern som formade Majdan-rörelsen och valde ledarna i Kiev, iscensatt statskup i februari 2014 som kostade ett 100-tal skjutna människor livet i Kiev och ett 30-tal innebrända människor livet i Odessa-ingen har anklagats och dömts för dessa mord- ansåg invånarna på halvön att de inte längre villa vara en del av ett land som styrs av en nazistisk regering. Efter en folkomröstning- och utan vapenmakt och utan döda- valde befolkningen att bli en del av den Ryska federationen.

Medan hela områden i Ukraina befinner sig i brutal krig och befolkningen matas dagligen med nationalistisk propaganda- inte med mat för det finns inte tillräckligt av- och trots otaliga sabotage från nazister, tatarer och turkar åtnjuter det ryska Krim fred, stabilitet och tillväxt.

För den politiska lösningen av konflikten i Ukraina krävs det i enlighet med avtalet att de ukrainska tunga vapnen dras tillbaka från fronten. Men de tunga vapnen finns kvar och fortsätter att bomba Donetsk och Lugansk. Många människor inklusive kvinnor och barn dör och mycket av byggnaderna inklusive skolor, sjukhus förstörs. Närmare 11 000 döda finns att rapportera.

Den politiska lösningen kräver också att första dagen de tunga vapnen dras tillbaka skulle diskussioner mellan representanter av Donetsk och Lugansk och Kiev föras för att hålla val under OSCE övervakning i enlighet med den ukrainska lagen. Men lagen applicerades inte på Donetsk och Lugansk därför att enligt avtalet skulle först amnesti ges till Östra Ukraina och sedan skulle valet äga rum.

Kievs absurda logik "val först, amnesti sedan" kan bara tolkas som ett medvetet sätt att förstöra förhandlingarna och skjuta upp implementeringen av Minsk-avtalet. Bra eller dåligt utgör Minsk-avtalet det enda receptet för en politisk lösning som också är i linje med de europeiska värden. Kievs sätt att behandla sina egna medborgare som terrorister är bara för att USA, EU och NATO inte vill släppa pressen på Ryssland.

Det som är mest skrämande är att trots ansvaret för att Mink-avtalet inte implementeras ligger hos Poroshenko med stöd av USA och EU- trots att Frankrike och Tyskland är med Ryssland garanter för avtalet- insisterar den presstituerade media med anklagelser och stigmatisering av Ryssland och deklarerar att sanktionerna inte bör lyftas efter att avtalet till fullo fullföljs.

Vad inte V-världen tydligen har förstått eller låtsas att inte förstå är att det bara är Kiev och Donbass som har skyldighet att uppfylla Minsk-avtalet. Ingen annan. Det är dessa två som är parter i avtalet och deltagare i konflikten.

Under tiden fortsätter konflikten och som sagt eskalerat avsevärt de sistas veckorna. Det som förmodligen "Poroshenkos regering är ute efter är att försöka initiera nya konflikter i de östra delarna av Ukraina för att dra till sig sympatier i synnerhet nu när Trump blev president". Anti-War, Brian Becker

Det ryska parlamentet kräver att Ukraina omedelbart slutar med sina militära aggressioner och fullföljer dess skyldigheter inom ramen för Minsk-avtalet. Tidigare anklagade ryska utrikesministeriet de ukrainska och de paramilitära nazistiska styrkorna för att bomba bostadsområden i Donetsk och tillade att det verkar som om Kiev föredra en militär lösning på konflikten istället.

De civila förlusterna- 3 döda och 15 svårt sårade- mellan 1-3 februari i Donetsk med förorterna Yasinovataya och Makeyevka uppmanade den ryska federala myndigheterna att börja en brottsutredning om olaglig krigföring.  

Ukrainas president Poroshenko är pressad i ett hörn. Kiev återupptar kriget och sätter Ukraina i brand igen. Situationen i Ukraina har aldrig varit lugn. Det har hela tiden uppstått avtalsbrott mot Minsk-avtalet och eldupphör har brutits under dessa 3 år. Men situationen har nu förändrats dramatiskt.

Ända till för 4 veckor sedan var skiljelinjen ganska klar. Kiev-regimen uppbackades av Obama-administrationen och av flera europeiska marionettstater och de etniska ryska rebellerna backades upp av Moskva. Det fanns naturligtvis även andra med särintressen såsom John McCain och andra republikaner som fortfarande håller fast på Bush-erans principer om NATO:s expansion och förtryckarroll och utnyttjande som ett verktyg för USA:s och de 1%-ns hegemoniska planer.

I denna plan ingår även att hindra Rysslands och de andra europeiska staternas, i synnerhet Tysklands, närmande till varandra som skulle definitivt sätta käppar i hjulet för USA:s hegemoni i regionen.

Men nu är situationen annorlunda för Kiev. Poroshenko gav all sitt stöd till Hillary Clinton och förväntade sig att se henne på Vita Husets tron för att finansiera Ukraina ytterligare fyra år. Trumps seger var förstås en katastrof för Kiev. Problemet för Poroshenko blir allt större nu när han förmodligen förlorade sin främsta sponsor i Washington.

I det läget Poroshenko befinner sig nu har han inte mycket att förlora. Ukronazisterna häller bensin på brasan för att dra till sig uppmärksamheten igen. Det är inte många europeiska stater förutom Sverige, de Baltiska och Polen som visat någon större intresse för Ukraina. Så Poroshenko åker runt i Europa för att finna tröst med sina lögner krokodiltårar.

Han var nyligen i Tyskland hos Merkel för att för att tala om att frihetskämparna i Östra Ukraina har initierat en ny våg av attacker mot de ukrainska styrkorna. Men av vilken anledning skulle rebellerna attackera de ukrainska styrkorna? Det förefaller helt absurd för de har inget att vinna på det. Och vad har ryssarna att vinna på det nu när de försöker att få relationerna normaliserade med Europa och USA?

Till och med den presstituerad tyska media- Suddeutsche Zeitung- antydde att Poroshenko låg bakom den militära eskaleringen av konflikten.

Militärt sätt kan nog konflikten inte lösas. Implementeringen av Minsk-avtalet är det enda sättet att finna lösning i ett misslyckat försök av USA att ytterligare underminera Ryssland. Ännu ett utrikespolitiskt fiasko för USA. Precis som i Syrien.

Minsk-avtalet kräver att de östra områden Lugansk- och Donetsk-regionerna skall beviljas någon sorts havautonomi för att inte lämna Ukraina. Problemet är att de ukrainska ultra nationalisterna vars påverkan på politiken är avgörande aldrig skulle accepterar en sådan lösning utan skulle förmodligen avsätta Poroshenko.

Å andra sidan är en överenskommelse med Ryssland inte heller ett alternativt. Det skulle förmodligen leda till lynchning av Poroshenko.

Men att ljuga kontinuerligt för att få sympati och stöd är inte heller något alternativ på längre sikt. Trots att OSCE(Europeiska Säkerhetsorganisationen) påstår och även BBC-journalisten Tom Barridge visar på video att till exempel i samhället Avdeevka i Östra Ukraina stridsvagnarna rullade klart för drabbning förnekas detta av den ukrainska officiella representanten för det militära presscentret Leonid Matyuhin.

I enlighet med OSCE, 2 februari, skall de ukrainska stridsvagnarna närvaro utgöra en kränkning av Minsk- fredsavtalet. Enligt Aleksandr Motuzyanik(representant för den ukrainska militären, 27 februari) sade att den nuvarande eskaleringen i Östra Ukraina har nått samma nivå som 2014.

Att satsa på fel häst kan vara problematiskt. Hillary ut, Trump in. Det kommer Poroshenko att erfara, förr eller senare.

Frågan är varför måste vi andra vara rädda för konsekvenserna för hans handlingar. Och varför står det inte at läsa om de övergreppen som pågår i Östra Ukraina av den ukrainska armén och sina nazistiska allierade? Men att läsa att Putin kallas för "mördare"(Fox News-journalisten Bill o´Reilly) och "bandit"(senatorn Mitch McConnel) verkar ha ett större nyhetsvärde än de 40-tal döda, de flesta civila, i Östra Ukraina.

Det är inte bara Ukraina som spökar. Trumps utrikespolitik hittills kan sammanfattas som ett försök till fred med Ryssland, vilket jag tycker har varit den avgörande faktorn för Trump att vinna valet, och ett försök till konflikt med Kina, där han försöker slå in en kil mellan Ryssland och Kina, och med Iran där han visar Amerikas verkliga ansikte. Ett stort misstag.

Journalistikens värld trots att den enbart...försiktig rör sig runt och trafikerar bara auktoriserade idéer och uppfattningar fostrar den samtidigt illusionen om den fria spridningen av idéer och åsikter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

En "färgrevolution" i Washington
Västvärldens förgiftade ande
 

Taggar (Etiketter)

Ukraina Demokrati Gula Västarna Mordet på Kennedy Sanning JFK Krim Plundring av Grekland IS USA:s allierade Project Veritas Hamburg en krigszon Ukrainanazisternas manifestation Vi är alla idioter Socialistiska reformer Amerikansk korståg Chang Wanguau Trump vs etablissemanget Eviga krigspartiet Imaginär fiende SOHR CAS Fredspriset 2009 SvD USA:s statskupp i Venezuela Petrodollar Mordet på Milosevic Multipolär värld USA:s statskupper OPCW George Sorros Rysslands oövervinliga vapen Axiom EU:s statsskuld USAs krig mot Kina Kommittén för befrielse av Irak Northwoods Project H.R. 5732 Bomba Iran Falska vinster Religiös fascism John Bolton Jugoslavien MH-17 Betalda demostranter nonbeingzone Bombs for Peace MSC Trojkans krigsbrott Isolera Ryssland Visselblåsare Europa:stumma underhuggare USA:s finde nr 1 Skyldigheter Irans isolering Det är värd priset nätneutralitet Västs nederlag i Syrien Trump-Putin mötet Politiska krav Fredrik Karén USA hotar Ryssland Obamas krokodiltårar Förbjud Vänsterrörelsen Lee Harvey Oswald Modern Imperialis Ron Paul Liberalismens doktrin Anderna Kiev-USA-Europa strategi Trump/Putin Vem tjänar på giftattacken? Sanktioner mot Kina Googlecensur Vita Hjälmarna Gasattacken i Douma Thrasymachos Guaidó folkets färrädare Georgien Kina omringas Obamas fredspris Ukronazisterna Der ez-Zor Undrminera EU EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland Trump den imbecille Kropotkin Europa offras Theokrati KREAB John Kiriakou Fejknyheter Västvärlden fångad i en våldspiral The Kitchen Turkiet invaderar Syrien Europeisk integritet McCarthyismen Är det redan över för Trump? Det globala dårhuset Manafort och Gates Forum för Krig Vem är monstret? Stephen Cohen Edward Snowden USA-ledda Imperiet Jus ad bellum Ansvar Glöm fred i Syrien El Pais Färgrevolutionen i Iran 2018 England och den politiska cirkusen. Kuppen mot Trump Totalitarismen i Europa Udo Ulfkotte Krigsvalet Obama en bedragare Palatskuppen mot Trump Jack Ruby Underkastelse eller Krig USA-NATO-EU Samir Amin Aymara-folket Slutgiltiga offensiv Konspirationsteori Trump Oligarkernas fiende Vem fan bryr sig Svavlet Västvärldens besatta kampanj Ryssland pressad. Teknikrati 9/11 God Bless America Det Turkiskt-kurdiska Kriget Zombifiering Scott Ritter CANVAS amerikansk fundamentalism USA: press på Kina Splittrat EU Ukrains invasion av Krim Koreakonflikten Ansvarsfull europeisk politik Internationell rätt Auktoritarism FNstadga artikel 51 Folkstyre Bildt-Georgien USA:s krigsbrott PropOrNot 2 Mjuk makt Acela-korridoren Vänstern i koalition med högern Jan Öberg Papadopoulos USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 ECRR Undantagstillstånd Wikileaks Utrottningen i Östra Ukraina Statskupp i USA Mördarorganisationen NATO Merci beaucoup France Krösus Statskuppen i Iran 1953 Trumps krigskabinett Förrädaren Trump Finansialiseringen IPE Alvin A. Snyder Obama en krigsförbrytare Häxjakten mot Trump Warren-kommissionen Amerikanska baser=Vasallstat Västvärldens vampyrer Politisk dygd Yeltsin-Putin Protagoras Nordkoreakrisen Imperialismens logik Ryska atleternas bannlysning Sergei Skripal Ryska atleterna friades Statskuppen i Ukraina 5 minuter innan "midnatt" Nordkorea Israel bombar Syrien Apartheidkuppen i Bolivia Europas träldom Sydkinesiska Sjön EU en dödszon Ukrainas annektering av Krim Konflikten eskalerar Det tar aldrig slut Östra Ghouta R2P Statskupp Alexis Tsipras Europas krigsbrott "Ryska propaganda" Imperialismen Amerikanska Gulag Gramski Nytt sarinattack på väg Liberal demokrati 2 minuter innan midnatt OPWC Upp och kämpa människa Kina Lundin Oil Daniel McAdams An die Freude Solon atenaren Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Slakthuset Damaskus Lucy Parson V för Venezuela JIT Slakten I mosul Trump luras till krig Ryska invasionen Värdebaserad racism Apokalypsen nära Protagóras Julian Assange Putins tal Sofisterna Europas öde Spetznaz Stanislav Petrov Engelska provokationer Ingen fred med Ryssland Goda-Onda Reporter utan Gränser G20-mötet Uncle Sam Ny kemisk attack i Syrien Evo Morales Europas vansinne USA:s tvåfrontskrig Europeiskt återuppvaknande USA:s krigsbrott i Mosul Trumps FN-tal III:e Världskriget Missiler mot Damaskus EU contra Nationalstaten MH17 Rysslands rätt till intervention Annektering Syriza USA:s terrorhandlingar Carl Bildt William Blum OPCV William Binney Putin:lämna oss i fred Robert Fisk Befolkningens plundring Ryssland RAND Corporation Operation Gladio Vanessa Beeley Mörda Assad QE Religionens ok James Petras Gamarna i Caracas FN SBU Färgrevolution i Washington Vita västvärldens dominans Jens Stolenberg Avhumanisering Ingen giftattack i Gouma Kertjincidenten. Mänsklig förnedring Meningslöst att tala med Väst 11 september 2001 Revolution Västvärldens distopy Deir ez-Zor Internetcensur Novichok Helsinforsmötet Den begravda revolutionen Falska alternativ till Krig NATO FN-rapporten om Israel och apartheid frihet Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska Ändlös konflikt därför 15 år efter 9/11 WADA 9 September 2011 kanadensiska antidopping han vill kommissionen skrev ett brev inte fred Wikealiks Lance deHaven-Smith Vampyrer Kemisk attack i Syrien Nationalstaten Statskuppen i Ukraian vilken mandat har dem USA :s planer kräver Modern Imperialism USA leda ett internationell upprop Obams fredspris rättvisa Morder på Syrien

Toroni

Besökare

Vi har 2627 gäster och en medlem online