Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 484 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 486 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 487 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/string/string.php on line 488 Ny eskalering av kriget i Syrien: Väst förbereder ny kemisk attack - Antifon - Blogg
Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 777 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 1912 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 2619 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /storage/content/71/2002871/antifon.se/public_html/administrator/components/com_easyblog/includes/stylesheet/compilers/lessc.php on line 2673

Ny eskalering av kriget i Syrien: Väst förbereder ny kemisk attack

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov varnade igår den 30 augusti om ett nytt kemisk attack av USA och resten av Västvärlden som en provokation för att rättfärdiga nya bombningar mot syriska styrkor. " En ny provokation förberedes av Västvärlden för att omöjliggöra anti-terroristisk operation i Idlib. "Vi har fakta och har utfärdat en stark varning till våra Väst-partners genom Försvarsministeriet och vår Utrikesministeriet att inte leka med elden" sade Lavrov.

Under flera veckor har den ryska militären rapporterat att en grupp militanta jihadister i Syrien förbereder återigen en provokation för att snärja de syriska regeringsstyrkorna. Incidenten kommer att användas av USA och resten av Trojkan och dess allierade för att rättfärdiga nya attacket mot Syrien i likhet med det som hände i april.

Tidigare deklarerade USA, England och Frankrike gemensamt att de skulle besvara en möjlig kemiska attack av den syriska regeringen med större eldkraft än i april

I mötet mellan John Bolton, USA:s säkerhetsrådgivare och den ryska motsvarigheten Nikolai Patrushev i Geneve i Schweiz den 23 augusti varnade Bolton Ryssland att de är beredda att slå till Syrien om presiden Assad och hans regering använde kemiska vapen för att återta en av landets sista stora fästen i Idlib i nordvästra Syrien.

En "Vita Hjälmar"-gasattack kan komma att iscensättas av en terrorgrupp vid namn Tahirir al-Sham(HTS) med hjälp av engelsk underrättelsetjänst. " En speciell terrorgrupp [Jabhat al-Nusra som ändrade namn till HTS] som har blivit tränande av specialister inom den engelska privata militära organisationen Olive Group har anlänt i Jisr ash-Shughur- området" sade talmannen för det ryska försvarsministeriet Igor Konashenkov den 25 augusti.

Olive-gruppen är en engelsk privat militär entreprenör nära kopplad till den engelska underrättelsetjänsten MI6.

Enligt Konasahenkov förbereder sig redan USA för de nya bombningarna. Amerikanska flottans krigsfartyg The Sullivans bestyckat med 56 kryssningsmissiler befinner sig redan vid Persika Golfen. Även en B-1B strategisk bombplan bestyckat med 24 kryssningsmissiler anlände för några dagar sedan i den amerikanska flygplansbasen i al-Udeid i Qatar. Även i Medelhavet finns nu krigsfartyget USS Ross bestyckat med 28 Tomahawk kryssningsmissiler.

Det är inte första gången ryska varningar om falska kemiska attacker utfärdas.  En provokation åtminstone den här gången borde tas på högsta allvar. Tidigare i år den 20 mars meddelade det ryska Försvarsministeriet att militanta jihadister i Östra Ghouta förberedde en falsk kemisk attack. Tre veckor senare, den 7 april, anklagades Syrien för användningen av kemiska vapen som triggade Trojkans bombningar, den 14, av tomma kolkaler i Syrien pådrivet av en ren hysterisk västerländsk media. Anklagelserna visade sig vara falska.

Scenariot är primitivt och känt vid det laget. 2017 iscensatte "Vita Hjälmarna" en kemisk attack och USA bombade den syriska flygbasen Shayrat. 

Nu kommer en ny varning om en attack i Idlib. En storoffensiv av den syriska staten med hjälp av Ryssland är på gång för att befria en av de sista stora terroristockuperade områden.

I Idlib har nu samlats över 10 000 mördare och våldtäktsmän, understötta av Västvärlden. För att stoppa eller åtminstone förhindra eller uppskjuta offensiven som kommer att kosta många liv både när det gäller stridande och civila iscensätts återigen en kemisk attack för att skapa en förevändning för Västvärldens militära intervention i Syrien.

Det faktum att den USA-ledda Västvärlden förbereder en provocerande handling för att slå till bekräftas av flera källor förutom  uttalanden av representanter från Trojkan.

Den amerikanska försvarsministern James Mattis sade torsdagen den 23 att USA pressar Ryssland för att "förhindra en hotande kemiskvapenattack" i den jihadisthållna Idlib-området. Det pratas ständigt om ett hotande attack och om hot om militära åtgärder trots att inga bevis om att kemiska attacker har ägt rum eller att den syriska regeringen är ansvarig eller är i ägo av sådana vapen.

Det enda säkra enligt ryska källor är att engelska speciellförband i sammarbete med islamistiska terrorister förbered en kemisk attack i jihadisthållna områden för att motivera en amerikansk militär intervention.

I likhet med vad som hände i Östra Ghouta kommer jihadisterna den här gången- inte Vita Hjälmarna- att organisera en sanering av offren i den iscensatta attacken med kemiska vapen utklädda som de ökända Vita Hjälmarna.

Västvärlden med USA i ledningen kommer med andra ord att använda sig av Al-Qaida-terrorister för att iscensätta flera kemiska attacker i Syrien. Tydligt är att Trojkans hunger för att förstöra Syrien dämpades inte i april i år, inte heller 2017. John Bolton, USA:s säkerhetsrådgivare och Mike Pompeo, Utrikesminister och resten av de nykonservativa verkar inte ha övergett planeran om ett maktskifte i Syrien.

Säkert är att USA vill upprätthålla en amerikansk dominerad zon i Syrien, öster om Eufrat-floden. Det är möjligt att terroristerna den här gången flyttas österut för att utgöra basen för amerikansk ockupation österut.

Regimändringsanhängarna verkar tro att de kommer att få ytterligare en bit av kakan under befrielsen av Idlib när väl ett "Vita Hjälmar"-stil gasattack iscensätts som kommer att utnjutas för att ytterligare pressa Trump till eftergifter och underkastelse i en betydligt större attack såväl som mot de syriska styrkorna som mot faciliteter.

Boltons uttalanden backas upp av den vanliga privatägda media, pseudo mänskliga-rättigheter-grupper, ryssfobiska och propagandistiska "media-aktivister" och individer länkade till NATO:s krigspropaganda-tankesmedja Atlantiska Rådet.

Kemiska-vapen-anklagelserna är bland de främsta krigs-propaganda taktiker i det syriska kriget. Från 2012 till 2018 har NATO:s förlängda arm använd sig av kloringas eller sarin. Av de många attackerna mot den syriska befolkningen var det främst 4 som det har skrivits mycket om, ramanskri av politiker och media: mars 2013, Khan al-Assal, Aleppo; augusti 2013 i Östra Ghouta; april 2017 i Khan Sheikhoun, Idlib; april 2018 i  Douma, Östra Ghouta.

Att lägga märke till är att i samtliga fall har varken Carla Del Ponte, 2013- UNHRC (FN:s råd för mänskliga rättigheter)- eller av OPCW (Organisationen för förbud mot kemiska vapen) eller av undersökande journalister hittats bevis för att den syriska regeringen nyttjat nervgaser. Däremot har det visat sig att Västvärldens och Saudiernas uppbackade marionetter har haft både klorin- och saringas i sitt ägo.

Varningar om en ny kemiska attack bör tas på allvar. Men attacken kommer inte från den syriska regeringen. Den kommer från NATO:s verktyg i Syrien.

På allvar måste också hoten från Trojkan om hårdare bombningar av syriska militärer och faciliteter tas. Bombningarna kommer från oss.

Idlib är en av de få områden som är ockuperade av IS-, Al-Qaida- och andra av Väst-uppbackade terrorister. Dessa kommer att användas av Västvärldens regeringar för att med alla medel stoppa att området faller i Assads händer. Idlib-området är viktigt för interventionsprojektet. Därför verkar en förlikning inte vara aktuell. Mycket blod kommer att flyta på alla sidor. Civila kommer att drabbas hårdast.

I ett gemensamt uttalande från Trojkan den 21 augusti  lyder: "Vi vädjar till dessa stater [Syrien och Ryssland] att förstå att den okontrollerade användningen av kemiska vapen utgör ett oacceptabelt säkerhetshot för alla stater". Märkligt! 

Den 25 augusti, anlände ryska flottan i Medelhavet i Syrien med massor med Kalibr-kryssningsmissiler och hundratals Tor-antiflygplanmissiler. Även ryska MiG-31 patrullerar det Kaspiska havet redo att slå till mot alla fientliga mål. Det är nog Rysslands kanske största flotta som är samlad sedan början av den syriska teatern.  

Syrien är ett slagfält av USA, NATO, Ryssland, Iran, Turkiet, Israel, S. Arabien, kurder och den syriska armén. Situationen är mycket infekterad och det minsta miss i kommunikationen eller oavsiktliga sammandrabbningar kan leda till ett fullskallig krig. 

Mönstret är typisk för amerikansk agerande runt om i världens. Provokation, någon vedergällningsaktion, destabilisering av situationen och den slutgiltiga regimändringen.

Denna gång verkar inte Ryssland vara med på noterna. Ryssland kommer inte att överger kriget mot internationell terrorism. Inte heller planerna att Syrien skall återgå till ett normalt liv.

För övrigt om ni undrar var dessa heroiska "Vita Hjälmarna " tagit vägen och varför inte de själva utför ytterligare ett mordattack mot vanliga civila i Syrien nu när de har den erfarenheter de tillskansat sig sedan 2012 är svaret att de är utsprida i Västvärlden. Ytterligare extrema jihadister har efter avslöjanden om deras deltagande i organiseringen och iscensättande av falska kemiska attacker gets asyl Europa, USA och Kanada.

De flesta "Vita Hjälmarna"-operatörer har lämnat Syrien. Operationen som kallas Operation Paperclip avser att evakuera dessa okända lögnare och anti-Assad-propagandister och slå sig ner i den USA-ledda militära alliansens medlemsländerna. Flera än 400 av dessa hyllade "humanister" lämnade östra Syrien i luftkonditionerade bussar tillhandahållna av England och USA till Israel och Jordanien. Och det är inte första gången.

Syriens FN-representant Dr. Al Jaafari sade vid mötet med FN:s säkerhetsrådet att det är en "skandal att FN-organ som opererade i Damaskus krävde att 76 medlemmar ur de Vita Hjälmarna skulle evakueras från Östra Ghouta men inte brydde sig om de tusentals civila".

De Vita Hjälmarna bildades 2012 av James Le Mesurier, en förre detta engelsk MI5-agent och privat krigsentreprenör. 2014 grundade Mesurier även "Mayday Rescue" en annan NGO baserad i Nederländerna som finansieras direkt av Englands FCO- Utrikes- och Samväldskontor- och CSSF- Konflikt, stabilitets och Säkerhetsfond. Den verkar mest i Afrika.

För det syriska folket kommer det inte att resas något minnesmärke eller staty för att de trots allt våld, död och förstörelse och ekonomiska sanktioner har valt att stå upp mot en fientlig invasion som försökt att våldta deras sekulära stat. Men för dessa "neutrala, obeväpnade, mänsklighetens frälsare" som Västvärlden har värnat om, finansierat och beväpnat och som har möjliggjort att begå krigsbrott mot det syriska folket under den "exceptionella humanitarismens"-fana får speciella privilegier. 

Provokationer brukar leda till krig.

 

För mer läsning: www.antiwar.com; Vanessa Beeley, 21 Century Wire;

 

 

 

Vissa tror att vi alla är idioter och de har "rätt...
I Västvärlden är sanning, rättvisa och frihet i to...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
lördag, 16 oktober 2021

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Gula Västarna Sanning Mordet på Kennedy Demokrati Krim Kertjincidenten. Skyldigheter Imaginär fiende USA:s terrorhandlingar Koreakonflikten Syriza James Petras Evo Morales Annektering Missiler mot Damaskus Carl Bildt EU contra Nationalstaten Befolkningens plundring Obama en bedragare Jens Stolenberg Bomba Iran Reporter utan Gränser Religionens ok Amerikanska Gulag Värdebaserad racism Meningslöst att tala med Väst Apokalypsen nära Den begravda revolutionen QE Lucy Parson Protagóras Ansvar III:e Världskriget Europas krigsbrott Der ez-Zor Plundring av Grekland Slakthuset Damaskus Socialistiska reformer SvD Östra Ghouta Petrodollar EU:s statsskuld Obama en krigsförbrytare Ryska invasionen Västvärlden fångad i en våldspiral "Ryska propaganda" Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Acela-korridoren Amerikanska baser=Vasallstat Europa:stumma underhuggare Västvärldens vampyrer Politiska krav USA:s krigsbrott i Mosul Solon atenaren Fredrik Karén Förrädaren Trump Politisk dygd Mördarorganisationen NATO Det tar aldrig slut USA:s krigsbrott OPCW Mordet på Milosevic Trumps krigskabinett Anderna Trump Oligarkernas fiende Internationell rätt Georgien Auktoritarism Kropotkin An die Freude Jack Ruby Konspirationsteori 2 PropOrNot Statskuppen i Iran 1953 McCarthyismen Underkastelse eller Krig USA-ledda Imperiet USA-NATO-EU Totalitarismen i Europa Ukronazisterna Krösus Udo Ulfkotte Kuppen mot Trump Samir Amin USA:s statskupper Ansvarsfull europeisk politik John Kiriakou OPCV England och den politiska cirkusen. Aymara-folket Trump/Putin EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland amerikansk fundamentalism Axiom Merci beaucoup France Warren-kommissionen Kina omringas 5 minuter innan "midnatt" Fejknyheter Färgrevolutionen i Iran 2018 SBU Modern Imperialis Utrottningen i Östra Ukraina Ron Paul Finansialiseringen Ukrains invasion av Krim El Pais IPE Trump-Putin mötet Liberalismens doktrin William Blum Undrminera EU Northwoods Project Nytt sarinattack på väg Västs nederlag i Syrien Trump vs etablissemanget Rysslands oövervinliga vapen Europas träldom Trump den imbecille Glöm fred i Syrien Lee Harvey Oswald USA: press på Kina G20-mötet H.R. 5732 nätneutralitet MH-17 Imperialismens logik Lundin Oil V för Venezuela Folkstyre Ukrainas annektering av Krim Spetznaz Helsinforsmötet Vi är alla idioter Gramski George Sorros Operation Gladio Jan Öberg Novichok Julian Assange Europeiskt återuppvaknande Putin:lämna oss i fred Europas vansinne Robert Fisk MH17 Irans isolering Ukrainanazisternas manifestation Sydkinesiska Sjön Hamburg en krigszon Vanessa Beeley Internetcensur JIT Svavlet RAND Corporation Gamarna i Caracas Theokrati Ny kemisk attack i Syrien Deir ez-Zor FN Ingen fred med Ryssland Vänstern i koalition med högern William Binney Det globala dårhuset Engelska provokationer Mänsklig förnedring EU en dödszon 2 minuter innan midnatt Amerikansk korståg OPWC Fredspriset 2009 Västvärldens distopy Uncle Sam USA:s tvåfrontskrig Förbjud Vänsterrörelsen Daniel McAdams Stanislav Petrov Alvin A. Snyder Sanktioner mot Kina Kommittén för befrielse av Irak USA:s statskupp i Venezuela Det är värd priset Jugoslavien Ryska atleterna friades Israel bombar Syrien Är det redan över för Trump? Liberal demokrati Statskupp i USA nonbeingzone Sergei Skripal Visselblåsare Splittrat EU USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 Kiev-USA-Europa strategi ECRR Europas öde Nordkorea Chang Wanguau Palatskuppen mot Trump Protagoras Ryska atleternas bannlysning Krigsvalet Eviga krigspartiet KREAB Zombifiering Guaidó folkets färrädare Scott Ritter Stephen Cohen Edward Snowden Europeisk integritet Teknikrati Betalda demostranter Papadopoulos Jus ad bellum Vita västvärldens dominans Ryssland pressad. Obamas fredspris MSC Slutgiltiga offensiv Vem är monstret? 9/11 Nordkoreakrisen God Bless America Häxjakten mot Trump Undantagstillstånd Sofisterna Västvärldens besatta kampanj USA hotar Ryssland Trumps FN-tal Bildt-Georgien Gasattacken i Douma CANVAS Thrasymachos Wikileaks Mjuk makt Det Turkiskt-kurdiska Kriget Färgrevolution i Washington Manafort och Gates USA:s finde nr 1 Trump luras till krig SOHR Turkiet invaderar Syrien Multipolär värld Forum för Krig Yeltsin-Putin Trojkans krigsbrott Statskuppen i Ukraina Vem fan bryr sig The Kitchen Obamas krokodiltårar Isolera Ryssland Revolution Googlecensur IS USA:s allierade Konflikten eskalerar Alexis Tsipras John Bolton Apartheidkuppen i Bolivia Statskupp Vita Hjälmarna Imperialismen CAS Upp och kämpa människa Slakten I mosul Bombs for Peace 11 september 2001 Mörda Assad Religiös fascism Avhumanisering Putins tal Ingen giftattack i Gouma Goda-Onda Vem tjänar på giftattacken? Falska vinster Project Veritas rättvisa han vill FN-rapporten om Israel och apartheid Ändlös konflikt därför Nationalstaten Lance deHaven-Smith leda ett internationell upprop vilken mandat har dem Wikealiks Statskuppen i Ukraian USA kommissionen skrev ett brev NATO Falska alternativ till Krig kanadensiska antidopping Vampyrer Kemisk attack i Syrien Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska 9 September 2011 Modern Imperialism Morder på Syrien 15 år efter 9/11 WADA USA :s planer kräver frihet inte fred Obams fredspris

Toroni

Besökare

Vi har 73 besökare och inga medlemmar online