Fria tankar

Tankar och funderingar om det ena och ...

Ny eskalering av kriget i Syrien: Väst förbereder ny kemisk attack

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov varnade igår den 30 augusti om ett nytt kemisk attack av USA och resten av Västvärlden som en provokation för att rättfärdiga nya bombningar mot syriska styrkor. " En ny provokation förberedes av Västvärlden för att omöjliggöra anti-terroristisk operation i Idlib. "Vi har fakta och har utfärdat en stark varning till våra Väst-partners genom Försvarsministeriet och vår Utrikesministeriet att inte leka med elden" sade Lavrov.

Under flera veckor har den ryska militären rapporterat att en grupp militanta jihadister i Syrien förbereder återigen en provokation för att snärja de syriska regeringsstyrkorna. Incidenten kommer att användas av USA och resten av Trojkan och dess allierade för att rättfärdiga nya attacket mot Syrien i likhet med det som hände i april.

Tidigare deklarerade USA, England och Frankrike gemensamt att de skulle besvara en möjlig kemiska attack av den syriska regeringen med större eldkraft än i april

I mötet mellan John Bolton, USA:s säkerhetsrådgivare och den ryska motsvarigheten Nikolai Patrushev i Geneve i Schweiz den 23 augusti varnade Bolton Ryssland att de är beredda att slå till Syrien om presiden Assad och hans regering använde kemiska vapen för att återta en av landets sista stora fästen i Idlib i nordvästra Syrien.

En "Vita Hjälmar"-gasattack kan komma att iscensättas av en terrorgrupp vid namn Tahirir al-Sham(HTS) med hjälp av engelsk underrättelsetjänst. " En speciell terrorgrupp [Jabhat al-Nusra som ändrade namn till HTS] som har blivit tränande av specialister inom den engelska privata militära organisationen Olive Group har anlänt i Jisr ash-Shughur- området" sade talmannen för det ryska försvarsministeriet Igor Konashenkov den 25 augusti.

Olive-gruppen är en engelsk privat militär entreprenör nära kopplad till den engelska underrättelsetjänsten MI6.

Enligt Konasahenkov förbereder sig redan USA för de nya bombningarna. Amerikanska flottans krigsfartyg The Sullivans bestyckat med 56 kryssningsmissiler befinner sig redan vid Persika Golfen. Även en B-1B strategisk bombplan bestyckat med 24 kryssningsmissiler anlände för några dagar sedan i den amerikanska flygplansbasen i al-Udeid i Qatar. Även i Medelhavet finns nu krigsfartyget USS Ross bestyckat med 28 Tomahawk kryssningsmissiler.

Det är inte första gången ryska varningar om falska kemiska attacker utfärdas.  En provokation åtminstone den här gången borde tas på högsta allvar. Tidigare i år den 20 mars meddelade det ryska Försvarsministeriet att militanta jihadister i Östra Ghouta förberedde en falsk kemisk attack. Tre veckor senare, den 7 april, anklagades Syrien för användningen av kemiska vapen som triggade Trojkans bombningar, den 14, av tomma kolkaler i Syrien pådrivet av en ren hysterisk västerländsk media. Anklagelserna visade sig vara falska.

Scenariot är primitivt och känt vid det laget. 2017 iscensatte "Vita Hjälmarna" en kemisk attack och USA bombade den syriska flygbasen Shayrat. 

Nu kommer en ny varning om en attack i Idlib. En storoffensiv av den syriska staten med hjälp av Ryssland är på gång för att befria en av de sista stora terroristockuperade områden.

I Idlib har nu samlats över 10 000 mördare och våldtäktsmän, understötta av Västvärlden. För att stoppa eller åtminstone förhindra eller uppskjuta offensiven som kommer att kosta många liv både när det gäller stridande och civila iscensätts återigen en kemisk attack för att skapa en förevändning för Västvärldens militära intervention i Syrien.

Det faktum att den USA-ledda Västvärlden förbereder en provocerande handling för att slå till bekräftas av flera källor förutom  uttalanden av representanter från Trojkan.

Den amerikanska försvarsministern James Mattis sade torsdagen den 23 att USA pressar Ryssland för att "förhindra en hotande kemiskvapenattack" i den jihadisthållna Idlib-området. Det pratas ständigt om ett hotande attack och om hot om militära åtgärder trots att inga bevis om att kemiska attacker har ägt rum eller att den syriska regeringen är ansvarig eller är i ägo av sådana vapen.

Det enda säkra enligt ryska källor är att engelska speciellförband i sammarbete med islamistiska terrorister förbered en kemisk attack i jihadisthållna områden för att motivera en amerikansk militär intervention.

I likhet med vad som hände i Östra Ghouta kommer jihadisterna den här gången- inte Vita Hjälmarna- att organisera en sanering av offren i den iscensatta attacken med kemiska vapen utklädda som de ökända Vita Hjälmarna.

Västvärlden med USA i ledningen kommer med andra ord att använda sig av Al-Qaida-terrorister för att iscensätta flera kemiska attacker i Syrien. Tydligt är att Trojkans hunger för att förstöra Syrien dämpades inte i april i år, inte heller 2017. John Bolton, USA:s säkerhetsrådgivare och Mike Pompeo, Utrikesminister och resten av de nykonservativa verkar inte ha övergett planeran om ett maktskifte i Syrien.

Säkert är att USA vill upprätthålla en amerikansk dominerad zon i Syrien, öster om Eufrat-floden. Det är möjligt att terroristerna den här gången flyttas österut för att utgöra basen för amerikansk ockupation österut.

Regimändringsanhängarna verkar tro att de kommer att få ytterligare en bit av kakan under befrielsen av Idlib när väl ett "Vita Hjälmar"-stil gasattack iscensätts som kommer att utnjutas för att ytterligare pressa Trump till eftergifter och underkastelse i en betydligt större attack såväl som mot de syriska styrkorna som mot faciliteter.

Boltons uttalanden backas upp av den vanliga privatägda media, pseudo mänskliga-rättigheter-grupper, ryssfobiska och propagandistiska "media-aktivister" och individer länkade till NATO:s krigspropaganda-tankesmedja Atlantiska Rådet.

Kemiska-vapen-anklagelserna är bland de främsta krigs-propaganda taktiker i det syriska kriget. Från 2012 till 2018 har NATO:s förlängda arm använd sig av kloringas eller sarin. Av de många attackerna mot den syriska befolkningen var det främst 4 som det har skrivits mycket om, ramanskri av politiker och media: mars 2013, Khan al-Assal, Aleppo; augusti 2013 i Östra Ghouta; april 2017 i Khan Sheikhoun, Idlib; april 2018 i  Douma, Östra Ghouta.

Att lägga märke till är att i samtliga fall har varken Carla Del Ponte, 2013- UNHRC (FN:s råd för mänskliga rättigheter)- eller av OPCW (Organisationen för förbud mot kemiska vapen) eller av undersökande journalister hittats bevis för att den syriska regeringen nyttjat nervgaser. Däremot har det visat sig att Västvärldens och Saudiernas uppbackade marionetter har haft både klorin- och saringas i sitt ägo.

Varningar om en ny kemiska attack bör tas på allvar. Men attacken kommer inte från den syriska regeringen. Den kommer från NATO:s verktyg i Syrien.

På allvar måste också hoten från Trojkan om hårdare bombningar av syriska militärer och faciliteter tas. Bombningarna kommer från oss.

Idlib är en av de få områden som är ockuperade av IS-, Al-Qaida- och andra av Väst-uppbackade terrorister. Dessa kommer att användas av Västvärldens regeringar för att med alla medel stoppa att området faller i Assads händer. Idlib-området är viktigt för interventionsprojektet. Därför verkar en förlikning inte vara aktuell. Mycket blod kommer att flyta på alla sidor. Civila kommer att drabbas hårdast.

I ett gemensamt uttalande från Trojkan den 21 augusti  lyder: "Vi vädjar till dessa stater [Syrien och Ryssland] att förstå att den okontrollerade användningen av kemiska vapen utgör ett oacceptabelt säkerhetshot för alla stater". Märkligt! 

Den 25 augusti, anlände ryska flottan i Medelhavet i Syrien med massor med Kalibr-kryssningsmissiler och hundratals Tor-antiflygplanmissiler. Även ryska MiG-31 patrullerar det Kaspiska havet redo att slå till mot alla fientliga mål. Det är nog Rysslands kanske största flotta som är samlad sedan början av den syriska teatern.  

Syrien är ett slagfält av USA, NATO, Ryssland, Iran, Turkiet, Israel, S. Arabien, kurder och den syriska armén. Situationen är mycket infekterad och det minsta miss i kommunikationen eller oavsiktliga sammandrabbningar kan leda till ett fullskallig krig. 

Mönstret är typisk för amerikansk agerande runt om i världens. Provokation, någon vedergällningsaktion, destabilisering av situationen och den slutgiltiga regimändringen.

Denna gång verkar inte Ryssland vara med på noterna. Ryssland kommer inte att överger kriget mot internationell terrorism. Inte heller planerna att Syrien skall återgå till ett normalt liv.

För övrigt om ni undrar var dessa heroiska "Vita Hjälmarna " tagit vägen och varför inte de själva utför ytterligare ett mordattack mot vanliga civila i Syrien nu när de har den erfarenheter de tillskansat sig sedan 2012 är svaret att de är utsprida i Västvärlden. Ytterligare extrema jihadister har efter avslöjanden om deras deltagande i organiseringen och iscensättande av falska kemiska attacker gets asyl Europa, USA och Kanada.

De flesta "Vita Hjälmarna"-operatörer har lämnat Syrien. Operationen som kallas Operation Paperclip avser att evakuera dessa okända lögnare och anti-Assad-propagandister och slå sig ner i den USA-ledda militära alliansens medlemsländerna. Flera än 400 av dessa hyllade "humanister" lämnade östra Syrien i luftkonditionerade bussar tillhandahållna av England och USA till Israel och Jordanien. Och det är inte första gången.

Syriens FN-representant Dr. Al Jaafari sade vid mötet med FN:s säkerhetsrådet att det är en "skandal att FN-organ som opererade i Damaskus krävde att 76 medlemmar ur de Vita Hjälmarna skulle evakueras från Östra Ghouta men inte brydde sig om de tusentals civila".

De Vita Hjälmarna bildades 2012 av James Le Mesurier, en förre detta engelsk MI5-agent och privat krigsentreprenör. 2014 grundade Mesurier även "Mayday Rescue" en annan NGO baserad i Nederländerna som finansieras direkt av Englands FCO- Utrikes- och Samväldskontor- och CSSF- Konflikt, stabilitets och Säkerhetsfond. Den verkar mest i Afrika.

För det syriska folket kommer det inte att resas något minnesmärke eller staty för att de trots allt våld, död och förstörelse och ekonomiska sanktioner har valt att stå upp mot en fientlig invasion som försökt att våldta deras sekulära stat. Men för dessa "neutrala, obeväpnade, mänsklighetens frälsare" som Västvärlden har värnat om, finansierat och beväpnat och som har möjliggjort att begå krigsbrott mot det syriska folket under den "exceptionella humanitarismens"-fana får speciella privilegier. 

Provokationer brukar leda till krig.

 

För mer läsning: www.antiwar.com; Vanessa Beeley, 21 Century Wire;

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vissa tror att vi alla är idioter och de har "rätt...
I Västvärlden är sanning, rättvisa och frihet i to...
 

Taggar (Etiketter)

Ukraina JFK Mordet på Kennedy Krim Gula Västarna Sanning Demokrati FN SBU Färgrevolution i Washington Vita västvärldens dominans Jens Stolenberg Avhumanisering Ingen giftattack i Gouma Kertjincidenten. Mänsklig förnedring Theokrati KREAB John Kiriakou Fejknyheter Västvärlden fångad i en våldspiral The Kitchen Turkiet invaderar Syrien Gasattacken i Douma Thrasymachos Guaidó folkets färrädare Protagoras Nordkoreakrisen Imperialismens logik Ryska atleternas bannlysning Sergei Skripal Ryska atleterna friades Statskuppen i Ukraina Yeltsin-Putin Carl Bildt William Blum OPCV William Binney Putin:lämna oss i fred Robert Fisk Befolkningens plundring Fredrik Karén USA hotar Ryssland Obamas krokodiltårar Förbjud Vänsterrörelsen Lee Harvey Oswald Modern Imperialis Ron Paul Liberalismens doktrin Anderna Utrottningen i Östra Ukraina Statskupp i USA Mördarorganisationen NATO Merci beaucoup France Krösus Statskuppen i Iran 1953 Trumps krigskabinett Förrädaren Trump Finansialiseringen Missiler mot Damaskus EU contra Nationalstaten MH17 Europas vansinne USA:s tvåfrontskrig Europeiskt återuppvaknande USA:s krigsbrott i Mosul Trumps FN-tal III:e Världskriget Jugoslavien MH-17 Betalda demostranter nonbeingzone Bombs for Peace MSC Trojkans krigsbrott Isolera Ryssland Visselblåsare Folkstyre Bildt-Georgien USA:s krigsbrott PropOrNot 2 God Bless America Det Turkiskt-kurdiska Kriget Zombifiering Scott Ritter CANVAS Putins tal Sofisterna Europas öde Spetznaz Stanislav Petrov Engelska provokationer Ingen fred med Ryssland Goda-Onda Petrodollar Mordet på Milosevic Multipolär värld USA:s statskupper OPCW George Sorros Rysslands oövervinliga vapen Axiom EU:s statsskuld Udo Ulfkotte Krigsvalet Obama en bedragare Palatskuppen mot Trump Jack Ruby Underkastelse eller Krig USA-NATO-EU Samir Amin Aymara-folket Lundin Oil Daniel McAdams An die Freude Solon atenaren Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Slakthuset Damaskus Lucy Parson V för Venezuela Imaginär fiende SOHR CAS Fredspriset 2009 Amerikansk korståg Chang Wanguau Trump vs etablissemanget Eviga krigspartiet Europeisk integritet McCarthyismen Är det redan över för Trump? Det globala dårhuset Manafort och Gates Forum för Krig Vem är monstret? Stephen Cohen Edward Snowden Statskupp Alexis Tsipras Europas krigsbrott "Ryska propaganda" 5 minuter innan "midnatt" Nordkorea Israel bombar Syrien Apartheidkuppen i Bolivia Meningslöst att tala med Väst 11 september 2001 Revolution Västvärldens distopy Deir ez-Zor Internetcensur Novichok Helsinforsmötet Den begravda revolutionen Georgien Kina omringas Obamas fredspris Ukronazisterna Der ez-Zor Undrminera EU EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland Trump den imbecille Kropotkin IPE Alvin A. Snyder Obama en krigsförbrytare Häxjakten mot Trump Warren-kommissionen Amerikanska baser=Vasallstat Västvärldens vampyrer Politisk dygd RAND Corporation Operation Gladio Vanessa Beeley Mörda Assad QE Religionens ok James Petras Gamarna i Caracas Sanktioner mot Kina Googlecensur Vita Hjälmarna Kiev-USA-Europa strategi Trump/Putin Vem tjänar på giftattacken? Mjuk makt Acela-korridoren Vänstern i koalition med högern Jan Öberg Papadopoulos USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 ECRR Undantagstillstånd Wikileaks Annektering Syriza USA:s terrorhandlingar Reporter utan Gränser G20-mötet Uncle Sam Ny kemisk attack i Syrien Evo Morales Europa:stumma underhuggare USA:s finde nr 1 Skyldigheter Irans isolering Det är värd priset nätneutralitet Västs nederlag i Syrien Trump-Putin mötet Politiska krav amerikansk fundamentalism USA: press på Kina Splittrat EU Ukrains invasion av Krim Koreakonflikten Ansvarsfull europeisk politik Internationell rätt Auktoritarism JIT Slakten I mosul Trump luras till krig Ryska invasionen Värdebaserad racism Apokalypsen nära Protagóras Julian Assange Kommittén för befrielse av Irak Northwoods Project H.R. 5732 Bomba Iran Falska vinster Religiös fascism John Bolton USA:s statskupp i Venezuela Vem fan bryr sig Svavlet Västvärldens besatta kampanj Ryssland pressad. Teknikrati 9/11 Slutgiltiga offensiv Konspirationsteori Trump Oligarkernas fiende Imperialismen Amerikanska Gulag Gramski Nytt sarinattack på väg Liberal demokrati 2 minuter innan midnatt OPWC Upp och kämpa människa SvD Plundring av Grekland IS USA:s allierade Project Veritas Hamburg en krigszon Ukrainanazisternas manifestation Vi är alla idioter Socialistiska reformer USA-ledda Imperiet Jus ad bellum Ansvar Glöm fred i Syrien El Pais Färgrevolutionen i Iran 2018 England och den politiska cirkusen. Kuppen mot Trump Totalitarismen i Europa Europas träldom Sydkinesiska Sjön EU en dödszon Ukrainas annektering av Krim Konflikten eskalerar Det tar aldrig slut Östra Ghouta Morder på Syrien Lance deHaven-Smith leda ett internationell upprop Obams fredspris Ändlös konflikt därför Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska han vill FN-rapporten om Israel och apartheid kanadensiska antidopping Vampyrer Kemisk attack i Syrien inte fred Wikealiks rättvisa WADA 9 September 2011 15 år efter 9/11 kommissionen skrev ett brev Modern Imperialism USA USA :s planer kräver frihet vilken mandat har dem Falska alternativ till Krig NATO Nationalstaten Statskuppen i Ukraian

Toroni

Besökare

Vi har 17 besökare och inga medlemmar online